Nieuwe Cd en ‘goed nieuws’-project voor Nieuwe lichting-winnaar Zinger

Pieter Deknudt (l) en Nick Herweyers (r) van de band Zinger. (© studiofien.be)
Pieter Deknudt (l) en Nick Herweyers (r) van de band Zinger. (© studiofien.be)
Redactie KW

Pieter Deknudt en zijn band Zinger hebben met ‘Out of Time’ een nieuwe single uit. In de bijhorende clip geven kinderen een positieve draai aan het vele slechte nieuws van deze tijd. Zinger maakte voor elke gemeente in Vlaanderen een ‘goed nieuws’- groep aan op Facebook.

Ruim vijf jaar na hun winst in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel heeft de brasspopband Zinger uit Deerlijk met ‘Out of Time’ een nieuwe single uit. De fans moesten even op hun honger blijven zitten omdat de band van frontman Pieter Deknudt vooral focuste op hun nevenproject ‘Reveil’. Dat project vond in de Allerheiligenperiode plaats. In een honderdtal gemeenten programmeerde ‘Reveil’ concerten en poëzie op de Vlaamse begraafplaatsen.

Ontwapenend grappig

“Met Zinger hebben we de gewoonte om aan elke release een engagement te koppelen”, verduidelijkt Pieter Deknudt. “Ditmaal willen we wat tegengas geven voor de overvloed aan negatief of polariserend nieuws langs (sociale) media. Dat doen we onder meer met een opmerkelijke videoclip bij ons nieuwe nummer ‘Out of Time’. Daarin gaan vijf kinderen en jongeren uit verschillende continenten de kranten te lijf met een schaar, lijm en wat stiften. Het was de bedoeling om het nieuws beter te maken.”

“Het eindresultaat is een aaneenschakeling van soms schrijnende, maar ook vaak ontwapenende of grappige beelden. De video vond zijn weg naar de internationale pers, zelfs tot in Argentinië. Dat de feiten de fictie zouden inhalen, hadden we niet kunnen voorzien. Met de recentste verwikkelingen in de VS krijgen sommige beelden uit de video wel een wrange nasmaak.”

Goednieuwsgroep

“We zijn het slechte nieuws even beu als iedereen en hebben daarom ook voor elk van de 300 gemeenten in Vlaanderen een goednieuwsgroep gemaakt op Facebook onder de naam ‘Goed Nieuws Uit…’ “We deden een test in onze thuishaven met de groep ‘Goed Nieuws Uit Deerlijk’ en vrij snel waren er toch al een duizendtal dorpsgenoten op aangesloten. We merken dat die pagina het beste in iedereen naar boven haalt: vrijwilligers worden in de bloemetjes gezet, organisaties in de spotlights, mensen helpen elkaar en tonen hun dankbaarheid…”

“Polarisatie en negatief nieuws? Geven tegengas met Out of Time”

“Voor alle gemeenten zijn we nog op zoek naar lokale ambassadeurs die de goednieuwspagina van hun gemeente willen helpen beheren. Een meetrekker die gastheer en moderator wil worden. Samen met onze goednieuwsbrengers willen we zorgen voor een positieve verandering”, besluit Pieter Deknudt. (DRD)

De videoclip van ‘Out of Time’ kan je bekijken op youtube. Meer informatie vind je op www.zinger.be of op

www.facebook.com/zingerband

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten