Deze zomer strijkt BCube neer in Oostende. Naast Aviation Services Belgium (het vroegere Aviapartner) zal het bedrijf de afhandeling voor cargoluchtvaartmaatschappijen verzorgen. Op die manier worden ook nieuwe luchtvaartmaatschappijen aangetrokken die hun cargo via de Internationale Luchthaven Brugge - Oostende vervoeren.

Tal van sectoren

BCube is een Italiaans bedrijf dat werd opgericht in 1952 in Noord-Italië. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldspeler, met 117 internationale vestigingen en een klantenportefeuille die heel wat nationale en internationale industriële groepen omvat. "BCube Air Cargo Belgium wordt een nieuw verwijzingspunt in Oostende voor de Europese luchtvrachtmarkt", zei general manager van BCube Air Cargo, Mauro Grisafi.

Het bedrijf lanceert magazijn- en platformafhandelingsdiensten en zal dat doen vanuit een nieuwe magazijn - het voormalige MK-gebouw aan de Rolbaanstraat. Het magazijn is 4.000 m² groot. Bcube is actief in heel wat sectoren: van auto's tot voeding en dranken en mode. "We beschikken ook over alle apparatuur om heel wat bijzondere goederen te verwerken. Denk maar aan levende dieren, bederfelijke, famaceutische, gevaarlijke of radioactieve producten...", klinkt het.

Opsteker voor de luchthaven

De komst van het bedrijf is een grote opsteker voor de luchthaven. "Toen we met de LEM vijf jaar geleden startten in Oostende, besloten we om ons in te zetten op drie elementen: passagiersdiensten, algemene luchtvaart en cargoL Met de komst van BCube hebben we nu onze cargo game changer gevonden", zegt een trotse CEO Marcel Buelens. "Door het verlies van onze grootste cargoklant in 2014 en 2015 verloren zestig mensen hun baan. Ik heb toen beloofd aan deze mensen dat ik alles in het werk zou stellen om op een dag de cargo terug te brengen naar het niveau van vroeger. De zoektocht begon in 2017. Anderhalf jaar later ben ik blij dat ik deze belofte heb kunnen waarmaken."

De komst van BCube zorgt nu al voor twintig nieuwe jobs en er zijn nog heel wat openstaande vacatures. Daarnaast wordt er in de loop van de maand nog een nieuwe business terminal geopend op de luchthaven, via de business partner NSAC (North Sea Aviation Club). "Bovendien wordt er ook hard gewerkt aan het uitbouwen van een Droneport Oostende. Er zijn veel mogelijke toepassingen voor drones: op vlak van landbouw, bouw, transport... En de nabijheid van de Noordzee zorgt voor enorm veel mogelijkheden. Het marktpotentieel is groot en divers. Dit garandeert op termijn een positieve impact op de hele regio."

(GLO)

Deze zomer strijkt BCube neer in Oostende. Naast Aviation Services Belgium (het vroegere Aviapartner) zal het bedrijf de afhandeling voor cargoluchtvaartmaatschappijen verzorgen. Op die manier worden ook nieuwe luchtvaartmaatschappijen aangetrokken die hun cargo via de Internationale Luchthaven Brugge - Oostende vervoeren.BCube is een Italiaans bedrijf dat werd opgericht in 1952 in Noord-Italië. Sindsdien is het uitgegroeid tot een wereldspeler, met 117 internationale vestigingen en een klantenportefeuille die heel wat nationale en internationale industriële groepen omvat. "BCube Air Cargo Belgium wordt een nieuw verwijzingspunt in Oostende voor de Europese luchtvrachtmarkt", zei general manager van BCube Air Cargo, Mauro Grisafi.Het bedrijf lanceert magazijn- en platformafhandelingsdiensten en zal dat doen vanuit een nieuwe magazijn - het voormalige MK-gebouw aan de Rolbaanstraat. Het magazijn is 4.000 m² groot. Bcube is actief in heel wat sectoren: van auto's tot voeding en dranken en mode. "We beschikken ook over alle apparatuur om heel wat bijzondere goederen te verwerken. Denk maar aan levende dieren, bederfelijke, famaceutische, gevaarlijke of radioactieve producten...", klinkt het.De komst van het bedrijf is een grote opsteker voor de luchthaven. "Toen we met de LEM vijf jaar geleden startten in Oostende, besloten we om ons in te zetten op drie elementen: passagiersdiensten, algemene luchtvaart en cargoL Met de komst van BCube hebben we nu onze cargo game changer gevonden", zegt een trotse CEO Marcel Buelens. "Door het verlies van onze grootste cargoklant in 2014 en 2015 verloren zestig mensen hun baan. Ik heb toen beloofd aan deze mensen dat ik alles in het werk zou stellen om op een dag de cargo terug te brengen naar het niveau van vroeger. De zoektocht begon in 2017. Anderhalf jaar later ben ik blij dat ik deze belofte heb kunnen waarmaken."De komst van BCube zorgt nu al voor twintig nieuwe jobs en er zijn nog heel wat openstaande vacatures. Daarnaast wordt er in de loop van de maand nog een nieuwe business terminal geopend op de luchthaven, via de business partner NSAC (North Sea Aviation Club). "Bovendien wordt er ook hard gewerkt aan het uitbouwen van een Droneport Oostende. Er zijn veel mogelijke toepassingen voor drones: op vlak van landbouw, bouw, transport... En de nabijheid van de Noordzee zorgt voor enorm veel mogelijkheden. Het marktpotentieel is groot en divers. Dit garandeert op termijn een positieve impact op de hele regio." (GLO)