Nieuwe campus De Polder in Sint-Kruis ingehuldigd

© SR
Redactie KW

Op de voormalige site van de school De Spycker in de Polderstraat in Sint-Kruis (na verhuis naar de Wonderwijs vestiging in Assebroek) werd donderdagavond de nieuwe campus van De Polder geopend, een afdeling van de vzw De Kade.

De nieuwe campus is een school voor leerlingen met autismespectrumstoornissen. Vorig jaar was het Anker er al gestart met een lagere school en nu is daar nog eens de eerste graad van het secundair onderwijs 0V4 van Spermalie bij gekomen.

Door de uitbreiding kunnen nu 38 extra kinderen er school lopen. Ze kunnen instromen in het lager onderwijs en er school lopen tot aan hun veertien jaar. Ze krijgen al die jaren de nodige zorg en ondersteuning en kunnen er genieten in een natuurlijke omgeving midden het poldergebied.

Voor de werken aan de campus gingen ze in zee met de technische scholen VTI Brugge en VTI Torhout, Intro en Sobo. De architect Gino Debruyne was aangesteld om alles in goede banen te leiden. Zorgdirecteur Mieke Geernaert mocht op de inhuldiging van de nieuwe campus een delegatie van het Brugse schepencollege verwelkomen met burgemeester Dirk De fauw. Ook de peter en VRT gezicht Xavier Taveirne was van de partij.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier