Nieuwe blikvanger voor Koekelaarse kermis: “Zo’n grote attractie vind je normaal in grootsteden”

We zien v.l.n.r. schepen van Jeugd Jan Lievens, sportfunctionaris Evelien Denecker en schepen van Feestelijkheden Dirk Ampoorter met op de achtergrond de nieuwe kermisattractie. © foto Coghe

Met de ‘Move It 32’ heeft schepen Dirk Ampoorter niet zomaar een kermisattractie naar Koekelare gehaald, maar eentje waarin je over de kop kunt gaan. “Zo’n spectaculaire attractie vind je normaal gezien alleen maar in grootsteden, niet in gemeente als Koekelare”, aldus een zeer trotse schepen van Feestelijkheden.

Om een nieuwe kermisattractie naar het marktplein te krijgen, moest schepen Dirk Ampoorter het attractieplan volledig heruittekenen. “Enkele jaren geleden is de kermisattractie ‘De Rups’ niet meer teruggekeerd naar onze septemberkermis”, begint de schepen. “Nadat ik enkele jaren geen schepen van Feestelijkheden meer ben geweest, ben ik het deze legislatuur opnieuw. Het was de ideale gelegenheid om eens te bekijken wat de mogelijkheden waren om onze kermis iets extra te geven.”

De schepen van Feestelijkheden deed zijn huiswerk goed en haalt niet zomaar een kermisattractie van dertien in een dozijn naar Koekelare. “Ik informeerde eerst om de G-Force naar onze kermis te halen, maar die staat op dit moment op de kermis in Sint-Truiden. Ik zocht verder en kwam zo terecht bij de Move It 32 van de kermisfirma Van Herck terecht. Een spectaculaire kermisattractie die over de kop gaat.”

Mooie opwaardering

De schepen is duidelijk onder de indruk van de Move It 32. “Of ik me zelf ook aan een ritje zal wagen? Dat zal ik nog moeten zien… Ik denk dat er me eerst iemand zal moeten uitdagen vooraleer ik overstag ga”, lacht hij. “Zo’n attractie is vooral een opwaardering voor onze kermis en geeft onze kermis meer uitstraling. Pluspunt is ook dat onze kermis tijdens het Nazomerfestival valt, waardoor deze attractie zeker voldoende volk kan trekken. De andere 12 attracties van de voorbije jaren mogen we trouwens ook opnieuw verwelkomen vanaf vrijdag 30 augustus”, besluit de schepen.

Kermisworp aan De Brouwerij

Het gemeentebestuur organiseert op zondag 1 september ook voor de vierde keer een kermisworp. Leuke gadgets, knuffels, ballen en gratis tickets voor kermisattracties worden naar beneden gegooid op de binnenkoer van De Brouwerij. “Door de werken aan het gemeentehuis, verhuist de kermisworp naar De Brouwerij. Alle kinderen tot 12 jaar zijn welkom en we starten om 15 uur”, nodigt Jan Lievens uit. De schepen van Jeugd organiseert voor het eerst samen met de schepen van Feestelijkheden deze kermisworp. Ze worden daarin bijgestaan door de jeugddienst en de jeugdraad. “Er zal één grote afgebakende werpzone gemaakt worden en per leeftijdscategorie kunnen kinderen aanschuiven. Per leeftijd kan men dus geschenken vangen in de werpzone. Als je iets kan vangen, wordt gevraagd om de zone te verlaten. Zo krijgt iedereen de kans om iets te vangen. Wie op het einde van de sessie niks kon vangen, krijgt bij het verlaten toch nog een attentie van de verantwoordelijken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier