Nieuwe Beernemse kernraden zijn gelanceerd

© (Foto RB)
Redactie KW

De adviesraden van de gemeente zijn vanaf nu officieel omgevormd tot kernraden. Het bestuur kondigde die aanpassing in haar meerjarenplanning aan. Sinds de gemeenteraad van vorige week is ook de samenstelling van de kernraden officieel bekrachtigd.

De verschillende kernraden vormen op hun beurt verschillende werkgroepen, die specifieke projecten en thema’s bespreken. Burgemeester Jos Sypré is een grote voorstander van de kernraden, omdat ze een goede participatie van de inwoners in de hand werken. “In Beernem kiezen we voor een breed gedragen beleid dat rekening houdt met wat leeft bij de inwoners. We zetten in op een beleid dat de Beernemnaar goed informeert en bij de beleidsbeslissingen betrekt. Sterke kernraden zijn hierin een belangrijke schakel.”

88 vrijwilligers stelden zich kandidaat voor één of meerdere kernraden. Begin dit jaar zorgde de samenstelling ervan nog voor onrust. De voorzitters van respectievelijk de seniorenraad, de raad voor personen met een handicap en het GROS vonden de verdeling van de middelen toen niet eerlijk. Na overleg tussen alle betrokken partijen werden de plooien gladgestreken en vormt de gemeente nu tien verschillende kernraden.

“Ik ben ervan overtuigd dat de tien kernraden – cultuur en erfgoed, jeugd, sport en beweging, milieu en natuur, lokale economie, landbouw, ontwikkelingssamenwerking en lokale solidariteit, welzijn, senioren, personen met een beperking – met haar 88 fantastische vrijwilligers daar een optimale meerwaarde aan zullen bieden. Ik wens hen alvast te bedanken voor het warme engagement dat ze willen opnemen om samen te bouwen aan Beernem”, reageert de burgemeester.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier