Nieuwe atletiekpiste in Wevelgem meteen trekpleister voor lopers

Een deel van het schepencollege trad aan om de piste uit te testen. © SL
Redactie KW

De werken aan de atletiekpiste en het beachvolleybalveld op de site Sportspoor in Wevelgem zijn klaar. Meteen lokte de nieuwe piste veel volk, ook binnen het gemeentebestuur zijn er heel wat die vaak de loopschoenen aantrekken. Zij waren er dan ook als de kippen bij om wat rondjes te maken.

De oude gravel ondergrond van de atletiekpiste werd vervangen door kunststof. Daarnaast werd een beachvolleybalveld aangelegd, vooral de dames van DAVO-volleybalclub zullen daar heel blij mee zijn. “Verder is er een verspringbak en een werpzone voor kogelstoten voorzien”, zegt schepen van sport Geert Breughe (CD&V). “In de investering van 530.00 euro BTW excl. zit ook nieuwe verlichting, een overdekte toeschouwerszone en een drainage voor het derde voetbalveld waarrond de piste aangelegd werd. Rond de piste werd ook een omheining geplaatst, met toegangscontrole.”

Die toegangscontrole is nodig om vandalisme tegen te gaan, vanaf oktober wordt gewerkt met toegangsbadges, maar zolang dat systeem nog niet op punt staat kan de bevolking vrij gebruik maken van de atletiekpiste. “Vanaf 1 oktober heb je wel degelijk een badge nodig om de toegangspoort te openen”, aldus schepen Breughe. “Die badge kan je gratis bij de sportdienst afhalen. Vanaf oktober is de piste dagelijks open van 5 tot 22 uur.”

Van zodra het nieuws bekend werd gemaakt dat de piste open was voor gebruik, was er een toeloop van lopers om die uit te proberen. De lopers waren unaniem positief: de piste is heerlijk om op te lopen. Dat vonden ook de aanwezige schepenen en burgemeester die zich lieten verleiden tot een wedstrijdje waarbij – hoe kan het anders – de schepen van jeugd de moedige rest op lengtes liep.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.