Nieuwe Alvo supermarkt op plaats van vroegere Proxy Delhaize in Oostnieuwkerke

© JCR
Redactie KW

De derde generatie van familie Debaene uit Beernem opent in het voorjaar van 2021 een gloednieuwe Alvo supermarkt in Oostnieuwkerke. De site van de voormalige Proxy Delhaize wordt momenteel gesloopt en op korte termijn start de bouw van de nieuwe supermarkt die zo’n 1.000 m² groot zal zijn.

DB Center is nu al een naam in Beernem. “De eerste en tweede generatie van de familie is er in geslaagd de supermarkt te laten uitgroeien van een klein buurtwinkeltje van 100 m² groot tot de huidige grootte van 2.450 m² waarbij de versafdelingen het kloppend hart geworden zijn. De derde generatie wil nu zijn schouders zetten onder de verdere expansie met het openen van een extra winkelpunt. Ook in Oostnieuwkerke zetten we vooral in op vers”, aldus Luc Debaene van Alvo.

Gebrek aan winkels

De nieuwe winkel in Oostnieuwkerke zou normaal gezien in het voorjaar van 2021 de deuren openen. De gemeente kampte lang met een gebrek aan winkels. Onlangs opende er in de Westrozebekestraat een nieuwe Spar Express en met de Alvo Supermarkt langs de Polenstraat, waar vroeger een Proxy Delhaize zat, komt er daar straks een tweede winkel bij. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier