Nieuwe Aldi in Kortrijk woensdag open

Het Aldi-team van Kortrijk.© gf
Het Aldi-team van Kortrijk.© gf
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Op woensdag 16 december opent een gloednieuwe Aldi de deuren langs de Sint-Denijsestraat in Kortrijk. De nieuwe winkel is met zijn 1.300 m² een stuk groter dan de vorige. De ingrijpende werken zorgden voor wat klachten van buurtbewoners. Ze duurden zo’n vier maanden.

De buurtbewoners van de Sint-Denijsestraat in Kortrijk kunnen opgelucht ademhalen. De ingrijpende werken aan de nieuwe Aldi-winkel in hun straat, zijn afgerond. Het project zorgde vooral voor frustratie over gebrek aan parkeerplaatsen en het vele stof.

Vers

Eind augustus gingen de werken aan de Sint-Denijsestraat 103 van start. De nieuwe winkel is met 1.300 m² verkoopruimte flink groter dan de vorige winkel van ongeveer 950 m². Om de uitbreiding mogelijk te maken, werd een naastgelegen carwash en een leegstaande winkelruimte afgebroken.

Tijdens de werken werd een tijdelijke winkel geopend langs de Gentsesteenweg 68. Die sloot op 5 december zijn deuren. Vanaf woensdagochtend 8.30 uur kunnen klanten terecht in de nieuwe zaak.

“De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op verse producten. Klanten zullen niet naast het groeiend en kwalitatief hoogstaand aanbod vers fruit en verse groenten kunnen kijken, dat ook los aangekocht kan worden”, klinkt het bij Aldi.

Modernisering

“Naast verse groenten en fruit zijn er meer voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken te vinden. Daarnaast kan de klant hier terecht voor een mooi aanbod aan vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is. Het assortiment verse broodjes, gebak en verse koeken, die meerdere malen per dag worden gebakken, is fors uitgebreid.”

De nieuwe winkel in Kortrijk maakt deel uit van de modernisering van het winkelpark van Aldi. “De extra ruimte uit zich bijvoorbeeld in bredere wandelgangen, waardoor de klanten zich vlot en gemakkelijk naar hun favoriete producten kunnen begeven. De winkelindeling volgt het dagritme van de klanten. Starten doen ze bij de verse brood- en ontbijtafdeling, vervolgens gaan ze naar de verse groenten en fruit, dan naar de dranken enzovoort.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier