Nieuwbouw Jeugdhuis Jakkedoe en Wereldwinkel opent officieel

Schepenen Jo Neirynck en Rik Soens voor de nieuwbouw in de Pompoenstraat. © PNW
Redactie KW

In de Pompoenstraat in Desselgem opent de nieuwbouw van jeugdhuis Jakkedoe en Wereldwinkel officieel. Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) tapt er vrijdagavond symbolisch het eerste pintje.

Het nieuwbouwproject past in de dorpskernvernieuwing van Desselgem. Het oude gebouw in de Nieuwstraat gaat in de toekomst tegen de vlakte en dus maakte het stadsbestuur werk van een nieuwbouw in de Pompoenstraat. Ook de Wereldwinkel verhuist mee naar het nieuwe pand.

Het nieuwe gebouw kost 775.500 euro en heeft een oppervlakte van 300 vierkante meter“, zegt Rik Soens, schepen van Financiën (CD&V). Er is plaats voor een instuif, een bar met koelcel, een vergaderzaal, een driedelige repetitieruimte en een werkplek voor de beroepskrachten. De voorkant van het gebouw is voorzien voor de Wereldwinkel.

Gelijklopend met het nieuwbouwproject nam het stadsbestuur ook de schoolparking van de naastgelegen Stedelijke Basisschool onder handen. “Bij de heraanleg werden er extra parkeerplaatsen toegevoegd. De nieuwe parking is groener en het fietspad is nu afgescheiden, wat de verkeersveiligheid vergroot”, vult jeugd- en onderwijsschepen Jo Neirynck (CD&V) aan.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier