Nieuw woonzorgcentrum De Karmel geopend in Waregem

Stadsbestuur, vzw Curando en de raad van bestuur van De Karmel openden het nieuwe woonzorgcentrum in de Karmeldreef. Vooraan in het midden: directrice Anje Degraeve
Redactie KW

Tijdens de openingsspeech werd duidelijk dat de investeringen en vernieuwingen van De Karmel nog niet afgelopen zijn.

Het stadsbestuur en de beheerders van het nieuwe woonzorgcentrum De Karmel openden officieel de deuren van de instelling met een rondleiding en enkele speeches.

De Karmel beschikt in totaal over 60 bedden

Voor de nieuwbouw plus de renovatie van bestaande delen van het complex aan de Karmeldreef 74 was er 6 miljoen euro nodig, zonder de inrichtingskosten van de kamers en de gemeenschappelijke delen. Er zijn kamers voor 25 rvt-bedden die overkomen van het ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Daarnaast nog eens 23 bedden voor wie nog moet herstellen van een zware operatie, maar daarvoor niet meer in het ziekenhuis hoeft te liggen. Intussen zijn er daarvan al 18 bezet. Heel binnenkort komen er nog eens 12 bij waardoor De Karmel in totaal over 60 bedden zal beschikken.

De zorginstelling wordt beheerd door vzw Curando van de Zusters van 7 Weeën in Ruiselede. Directeur is Anje Degraeve, die ook woonzorgcentrum Marialove uit Heestert leidt. Tijdens de openingsspeech verduidelijkte voorzitter van de raad van bestuur Paul Demeulemeester dat de investeringen en vernieuwingen van De Karmel nog niet afgelopen zijn.

Dienstencentrum, extra parking, residentieflats

“Deze site, inclusief het centrum, moet een ontmoetingsplaats worden”, vertelt voorzitter van de raad van bestuur Paul Demeulemeester. “Voor bewoners, familie en kennissen van de bewoners, maar ook voor al wie in de omgeving woont. In functie daarvan is er nu al een ruime cafetaria die uitkijkt op een tuin met waterpartij. Wij gaan rond het gebouw en richting aangrenzende Karmelbos een pad aanleggen zodat alles mooi met elkaar verbonden wordt. Dan kan iedereen hier genieten van een mooie wandeling in de natuur.”

“Verder is er al parkeergelegenheid voorzien, maar die moet uitbreiden. Daarbij denken wij onder andere aan de weide aan de overkant van de straat. De eigenaar heeft al interesse laten blijken om die grond te verkopen. Enfin, we zien wel wat het wordt. Daarnaast staat er op de site nog een oud schooltje. Dat zal worden gesloopt, want er komt een lokaal dienstencentrum. We denken ook aan de bouw van residentieflats, maar dat is voor later. Eerst zorgen wij ervoor dat de huidige site volledig raakt afgewerkt, compleet met de extra 12 bedden.” De dagprijs voor een eenpersoonkamer bedraagt 59 euro. Voor een tweepersoonskamer is het 56 euro per persoon.

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier