Nieuw West-Vlaams nummer brengt hoop: “De zon komt op in het Westen”

Jan Cappelle en Marieke Van Raes spelen ook samen in Het Onderspit. (GF)
Redactie KW

De zon komt op in het westen. Die boodschap van hoop lanceert de provincie West-Vlaanderen. Jan Cappelle en Marieke Van Raes van Het Onderspit goten die boodschap nu in een lied.

Met ‘De zon komt op in het westen’ en de bijhorende website wil de Provincie West-Vlaanderen de provinciegenoten een hart onder de riem steken. Het was Klaas Fremaut van Focus Advertising die het idee voor het eerst lanceerde.

Muzikanten Jan Cappelle en Marieke Van Raes lieten zich op de tekst inspireren om er muzikaal iets mee te doen. “Het was mijn voormalige baas die er mee afkwam in de lockdownperiode”, weet Marieke, in het dagelijks leven art director bij Focus Advertising. “Samen met Jan ging ik er mee aan de slag.” De twee treden samen als duo op, maar zijn ook onderdeel van de West-Vlaamse band Het Onderspit. “Na een paar repetities zat het juist. De tekst hebben we niet helemaal behouden, we hebben er vooral ons eigen ding van gemaakt. Als je zingt in het West-Vlaams, moet je zeker je gevoel volgen. En dat nummer wil dat West-Vlaams gevoel bij iedereen aanwakkeren.”

Of het nu een vast nummer wordt in het repertoire van Het Onderspit, valt nog af te wachten. “Vandaag repeteren we voor het eerst weer en morgen staat ons eerste optreden gepland. We zien wel”, lacht Marieke.

Het nummer kan je hier beluisteren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

JM · De zon komt op in het westen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten