Nieuw vechtfilmpje duikt op: jongeren worden in Wevelgem zomaar in elkaar geslagen

Philippe Verhaest

Er is opnieuw een gewelddadige video opgedoken, deze keer uit Wevelgem. De politie neemt de feiten ernstig en is een onderzoek gestart

Vorige week was in een video te zien hoe een autistische jongen uit Izegem aan de achterkant van het station van Roeselare zomaar in elkaar geslagen werd. Nu duikt een nieuwe video op en deze keer spelen de feiten zich in Wevelgem af. “Maar de daders zijn dezelfde”, zegt Immanuel De Reuse, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang. “We hebben weet van een bende Tsjetsjeense jongeren die lukraak slachtoffers uitkiezen. Ze zijn vooral actief in Roeselare en het Kortrijkse en hun vechtpartijen delen ze op een afgesloten Instagram-account. Zoiets kunnen we gewoon niet tolereren.”

“Moeten we wachten tot een jongere zwaargewond raakt? De daders zijn echte vechtmachines” – Vlaams parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang)

“Ongeacht waar de feiten zich afspelen, moet er kordaat ingegrepen worden. Zulke onverlaten moet je bij het nekvel grijpen en straffen. Ik spreek in eerste instantie als bezorgde vader, want ik wil niet dat mijn en andere kinderen met dergelijk geweld geconfronteerd worden. Of moeten we wachten tot een jongere zwaargewond raakt? Het is duidelijk dat de daders vechtmachines zijn. Dit moet stoppen.”

Dader en slachtoffer bekend

Stefaan Vannieuwenhuyse van de politiezone Grensleie is formeel: “Wij tolereren dit niet. De feiten speelden zich af in de buurt van de Kweekstraat en Kolverikstraat in Wevelgem.”

“Op 5 januari werd al aangifte gedaan, wel bij onze collega’s van de politiezone Vlas in Kortrijk, maar de zaak wordt opgevolgd. Dat is wat telt. Dader en slachtoffer zijn ondertussen bekend. Maar laat het duidelijk zijn: we zeggen collectief neen tegen deze gewelddadige feiten. Zoiets kan niet. We roepen slachtoffers dan ook op om zich altijd bij de politie te melden. Ongedacht waar de vechtpartij zich ook afspeelde.”

Volgens Stefaan Vannieuwenhuyse gaat het voor Wevelgem om een geïsoleerd incident. “Maar elk geval van zinloos geweld is er één te veel.”

Vorige week zorgde de video van de vechtpartij in een steegje aan het station van Roeselare nog voor heel wat verontwaardiging.

Miguelhttps://www.facebook.comFacebook1500

Gdv stik krapuul zo mijn weerloze broer slaan en shoppen??? hoe is dat mogelijk, had nooit gedacht dat dit soort dingen nog gebeuren.. Heb al veel z'n filmpjes gezien op Facebook en ik walg daar van. En doet ge vechtsport, doe da in de club of op kampen. Hopelijk gebeurd dit niet meer. Anders Straffen zo simpel is het.

Geplaatst door Miguel Vanheerswynghels op Donderdag 13 februari 2020

video1.0https://www.facebook.com/miguel.vanheerswynghels.31/videos/486466385597016/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier