Nieuw vakantiemagazine wijst Brugse kinderen de weg door de zomer

© (Foto PM)
Redactie KW

Het vakantiemagazine dat alle Brugse kinderen eerstdaags krijgen toegestuurd doet ons nu al uitkijken naar activiteiten waarmee je een hele zomer kan vullen.

De nieuwe brochure geeft een overzicht van alles wat voor jongeren tijdens de komende paas- en zomervakantie te beleven valt in Brugge. Schepen van Jeugd Matthijs Goderis stelt de brochure voor bij het jonge volkje dat tijdens deze krokusvakantie zijn hart ophaalt in basisschool De Tandem in Sint-Kruis. De animatoren van Kwibus, de stedelijke vakantiewerking van de Brugse jeugddienst, onderbreken er even het grote Harry Potter-avontuur waarin zij hun jonge publiek onderdompelen.

“Volgende week krijgen alle lagere-school-kinderen in Brugge het magazine in de bus”, verduidelijkt schepen Goderis, “Daarin vinden zij en hun ouders een brede waaier aan activiteiten, zowel privéinitiatieven als ideeën die werden uitgewerkt door de stedelijke jeugddienst.”

“Het magazine is echt wel nodig, want het aanbod is bijzonder groot. Alleen al tijdens de paasvakantie is er voor elk wat wils.”, vult Matthijs Goderis aan, “Er is plaats voor de creatieveling en de sporter, voor het jonge zangtalent en voor filmliefhebbers. Uiteraard vind je in het magazine alles over de vele zomerkampen die georganiseerd worden, alsook alle contactgegevens van de organisaties.”

De schepen is bijzonder opgetogen over een nieuw initiatief dat ‘Fiksdag’ heet. “Noteer Fiksdag al maar in jullie agenda! Afspraak op zaterdag 20 april in de Brugeoise. Het wordt een dag voor kinderen van zes tot twaalf jaar en hun ouders. Het gaat om het waarmaken van je dromen en is de opvolger van de workshops die vroeger doorgingen in het kader van Roefeldag. Wat Roefeldag zelf betreft, komen wij overigens heel binnenkort met meer nieuws.”

“Wij dagen kinderen graag uit om zelf de handen uit de mouwen te steken”, vertelt Matthijs, “Omtrent het organiseren van een speelstraat lees je dan ook alles in ons nieuwe magazine! Trouwens, wist je dat elke jongere tussen drie en achttien jaar recht heeft op een jeugd-AXI-Bon? Die heeft een waarde van tien euro die je kan spenderen aan bijvoorbeeld de activiteiten van Kwibus of het kampgeld van je jeugdbeweging! Ook daarover informeert het vakantiemagazine!”

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier