Nieuw uitkijkpunt in toren van Sint-Maartenskerk Kortrijk zorgt voor prachtig panorama

Het prachtige zicht dat je op de toren kunt bewonderen. © gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De toren van de Sint-Maartenskerk van Kortrijk heeft op 65 meter hoogte een nieuwe uitkijkpost, een nieuwe trekpleister voor de stad.

Na de beklimming van 246 traptreden biedt de uitkijkpost een prachtig uitzicht over het historisch centrum van de stad en de wijde omgeving. Je kan zelfs de Kemmelberg zien bij goed weer. Aan de opening van het uitkijkpunt ging een grondige renovatie vooraf. Die maakte de toren op een veilige manier toegankelijk voor iedereen.

Horizon 2025

Het nieuwe uitkijkpunt is een onderdeel van Horizon 2025, het project van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer dat tegen 2025 zo’n 25 nieuwe uitkijkposten wil realiseren in het West-Vlaamse landschap. “Meer dan ooit is recreatie in eigen streek enorm belangrijk. We kiezen er dan ook resoluut voor om intensief verder te timmeren aan het verhaal van Horizon 2025. Het nieuwe uitkijkpunt in Kortrijk is een prachtig nieuw initiatief binnen dit project”, zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Deze trekpleister zal enkel maar meer volk lokken naar onze stad

“246 treden is niet niks, maar het zicht en de weg naar de top maken het de moeite waard. Een prachtig zicht vanuit het historisch hart van onze stad. Deze trekpleister zal enkel maar meer volk lokken naar onze stad. De gratis toegang tot dit spectaculaire vergezicht zullen we gretig meenemen in onze stadsmarketingcampagnes”, aldus Arne Vandendriessche, schepen van Toerisme.

Reserveer je ticket

Vanaf nu is de toren van de Sint-Maartenskerk dagelijks gratis toegankelijk. Een ticket reserveer je via Toerisme Kortrijk. Om het uitkijkpunt te realiseren, werkten Stad Kortrijk, de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer samen met verschillende partners. Zo waren de Kerkfabriek en het Agentschap Onroerend Erfgoed erg enthousiast om de toren in zijn volle glorie te herstellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier