Nieuw tv-seizoen van start: wat mogen we donderdagavond verwachten?

Bert Vanden Berghe

Voor heel wat televisiezenders zijn het spannende dagen, want deze week laten ze heel wat nieuwe televisieprogramma’s op ons los. Wat mogen we vanavond verwachten?

In Mijn Keuken Mijn Restaurant (20.35 uur) op VTM gaat de wedstrijd volop verder. De chefs en gastjury gaan langs bij Ayse en Lorenzo om hun menu te evalueren. Het koppel houdt vast aan hun oorspronkelijk idee, namelijk tonen dat de Turkse keuken veel meer is dan een sappige pita. In Wondelgem bij Gent kiezen tweelingzussen Deborah en Jasmina voor verschillende soorten van tomaat met burrata als voorgerecht. Interessant, want Mira en Anne-Sophie kozen voor exact hetzelfde gerecht. De tweeling staat dus meteen voor een dubbele uitdaging: de jury verrassen en beter doen dan Mira en Anne-Sophie. Zij zullen hun pop-up mogen openen in Oostende.

Luk Alloo gaat opnieuw op pad met de wegpolitie. (Foto VTM)
Luk Alloo gaat opnieuw op pad met de wegpolitie. (Foto VTM)

Daarna is het de beurt aan Luk Alloo met een nieuw seizoen voor Alloo bij de Wegpolitie (21.45 uur). In de eerste aflevering krijgt Luk Alloo te maken met snelheidsduivels en geïrriteerde chauffeurs. Zo zetten agenten Francis en Yves een Engelsman aan de kant die bijna 200 km/h reed op de autosnelweg. “Ik dacht dat ik 120 miles mocht rijden”, zegt de zichtbaar geërgerde chauffeur die maar de helft van de boete wil betalen. Agenten Yann en Yves houden dan weer een man tegen op de E34 die 160 km/h rijdt. “Ik zeg hem al een half uur dat hij trager moet rijden”, reageert zijn vrouw.

Saartje Vandendriessche staat haar mannetje. (Foto VTM)
Saartje Vandendriessche staat haar mannetje. (Foto VTM)

Ook van geen kleintje vervaard: Saartje Vandendriessche. Zij keert terug voor een tweede seizoen van Op de man af (20.40 uur) op Eén. Ze neemt het op tegen acht bekende mannen in een sportieve uitdaging van hun keuze. Geen enkele uitdaging is haar te groot, of het nu gaat om snowkiten in de barre kou van Noorwegen of dagenlang mountainbiken in de zinderende Marokkaanse woestijn.

Deze keer trekt Vakantiejagers naar... Damme. (Foto Vier)
Deze keer trekt Vakantiejagers naar… Damme. (Foto Vier)

In Huizenjagers Vakantiehuizen (19.45 uur) op Vier maken we kennis met Wendy en Mila, die helemaal weg zijn van Damme. Zo hard zelfs dat ze er nu al een vakantiehuisje en appartement hebben. Toch zoeken ze er nóg iets. Alles kan voor hen, zoals een hoeve, een oude school of zelfs een kerk, zolang het maar een pand met een ziel is. En ze zijn niet vies van wat werk. Ze willen graag iets waar ze volledig hun eigen ding mee kunnen doen. Budget: 2 miljoen euro.

Wendy Van Wanten is te gast in Opvoeden Doe Je Zo. (Foto Vier)
Wendy Van Wanten is te gast in Opvoeden Doe Je Zo. (Foto Vier)

Daarna zien we Pedro Elias in Opvoeden Doe Je Zo (20.35 uur). In deze panelshow vol entertainment gidst Pedro de Vlaming doorheen de jungle die opvoeding is. Daarom ontvangt hij in zijn studio elke week twee kinderen tussen 6 en 9 jaar en geeft hen de kans om iets te doen wat ze bij hun eigen geboorte niet konden: hun eigen bekende ouders kiezen. Gedurende 45 minuten krijgen de BV-ouders de voogdij over het kind in kwestie en wagen ze zich als nieuw samengesteld gezin aan een zoektocht naar de ideale opvoeding.In de eerste aflevering mogen Julian en Heleen hun nieuwe ouders kiezen uit Nora Gharib, Jonas Geirnaert, Gert Verhulst en Wendy Van Wanten.

Vanity Plates kijkt wie er achter vreemde nummerplaten schuilt. (Foto VTM)
Vanity Plates kijkt wie er achter vreemde nummerplaten schuilt. (Foto VTM)

En op VTM 2 tenslotte, kunnen we terecht voor Vanity Plates (20.40 uur). Dan maken we kennis met de bijzondere mensen achter bijzondere nummerplaten.

De aftrap van Vanity Plates wordt gegeven door niemand minder dan GOD. GOD is de nummerplaat van psychiater Tom uit Beernem, die hij kreeg van zijn vrouw. Tom is gespecialiseerd in angsttherapie en het woord GOD staat daarbij cruciaal. “Mensen hebben het zo moeilijk om in zichzelf te geloven en zichzelf mooi te vinden. En daarom heb ik het Godconcept ontwikkeld. Geloof in jezelf, durf ijdel te zijn, durf jezelf god te voelen. Dat is de sleutel tot geluk.”

Dirk uit Oostende is professor wiskunde aan de KU Leuven. Hij heeft een ongekende fascinatie voor het getal pi. Niet alleen de nummerplaat van zijn Kia ‘Pi’canto moest eraan geloven, ook zijn bankkaart is gepersonaliseerd met de pi-cijfers. Kortom: overal waar Dirk komt, pi zit altijd in zijn hoofd. “In de supermarkt ga ik bewust op zoek naar artikelen die exact 3,14 euro kosten. En als ik er één vind, kan mijn geluk niet op. Ook tijdens het autorijden is pi bij me: ik geef toe dat ik soms 3,14 keer rond een rondpunt rijd.”

Garagehouder Hamdi uit Waregem was als kind volledig in de ban van Marty McFly, het bekende personage uit de film ‘Back to the Future’. En vooral ook van de auto waarmee McFly zich verplaatste: een iconische DeLorean. Vandaag heeft hij zelf zo’n DeLorean en de toepasselijke nummerplaat M-MCFLY. “Voor mij is dit nog altijd mijn droomwagen. Elke eigenaar van een DeLorean is fan van de film. Ik denk niet dat er eigenaars zijn die de wagen hebben omdat het een DeLorean is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.