Nieuw turnmateriaal en verlichting voor voetbalterrein in Lendelede

De leden van het Autonoom Gemeentebedrijf Lendelede met vooraan v.l.n.r. burgemeester Carine Dewaele, sportfunctionaris Annelies Borry en Nico Parmentier. Achteraan: schepen Bernard Fonteyne, Francis Bonte, schepen Rita Lammertyn, Kurt Vansteenkiste en Els Moerkerke. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Het Autonoom Gemeentebedrijf Lendelede (AGL) investeert de komende vijf jaar in onder andere de vervanging van afgekeurd turnmateriaal voor het DOC en de sporthal Steuren Ambacht en in de verlichting van een voetbalveld. Een investering van bijna 100.000 euro.

“Dit jaar wordt er een bedrag van 29.000 euro geïnvesteerd”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). In overleg met de verschillende gebruikers van het DOC en de sporthal bestelden we heel wat nieuw turnmateriaal: 5 nieuwe plinten, 4 springplanken, 2 minitrampolines, 22 kleine matjes, 3 dikke valmatten, 2 banken, 2 mobiele badmintonstaanders en een hoes voor een valmat. “Dat materiaal is allemaal al geleverd en wordt ondertussen al goed gebruikt.”

Daar blijft het niet bij voor 2020. “We investeren ook in de verlichting van voetbalveld 1 zodat er avondwedstrijden kunnen worden gespeeld. AGL doet dat samen met de gemeente Lendelede en Fluvius. Kostprijs: 62.000 euro. Ook de fietsenstalling aan de ingang van de sporthal werd vervangen en kostte ongeveer 8.000 euro.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier