Nieuw schoolgebouw in Ardooie met steun van Vlaams minister Hilde Crevits

© Streetview
Redactie KW

Ook de scholengroepen Sint-Michiel en Arkorum zullen op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) via een publiek-private samenwerking nieuwe schoolgebouwen kunnen bouwen. Het ontvangt daarvoor 32,4 miljoen euro. Ardooie bijt de spits af.

Met het bedrag zal de scholengroep in eerste instantie een nieuwbouw realiseren in Ardooie. “Daarvoor werken we samen met de basisschool De Boomgaard, die op dezelfde locatie als het Instituut Heilige Kindsheid te vinden is”, legt administratief directeur Johan Decock uit.

“Het eerste project, dat als het pilootproject zal gerealiseerd worden, omvat een nieuwbouw van een internaat, restaurant en keuken en polyvalente zaal voor het basisonderwijs en het secundair onderwijs in Ardooie. Het gaat om een totale oppervlakte van 2.642 vierkante meter en we zullen dit pilootproject uitwerken in synergie tussen deze verschillende onderwijsniveaus. Het is voor het katholiek onderwijs in Ardooie een opsteker dat dit pilootproject nu echt van start kan gaan.”

“Het tweede ingediende project – dat momenteel nog géén concrete locatie heeft – betreft 15.000 vierkante meter scholenbouw, met de mogelijkheid tot (ver)nieuwbouw. Samen met de onderwijsontwikkeling in de scholengroep Sint-Michiel en in het belang van de scholen van Sint-Michiel moet nog nagegaan worden op welke verschillende locaties deze nieuwe schoolinfrastructuur in de toekomst wordt gerealiseerd.”

“In de komende maanden zal onze aandacht gaan naar de verdere uitwerking van het pilootproject in Ardooie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier