Nieuw: pralines met Nachtraafbier

Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt en chocolatier Marc Vandenbussche slaan de handen ineen om een nieuw streekproduct te maken. (foto ACK)
Redactie KW

Nachtraafbrouwer Lieven Onraedt en chocolatier Marc Vandenbussche uit Diksmuide slaan de handen in elkaar en creëren heerlijke pralines met Nachtraafbier.

“Op een workshop vorig jaar werden de smaken van degustatiebieren gecombineerd met pralines van de bekende Brugse chocolatier Dominique Persoone. En dat was bij momenten een ware smaakbom. Toen stelde ik me de vraag: wat als er nu ook eens daadwerkelijk bier in de pralinevulling wordt verwerkt”, zegt Lieven Onraedt. “Ik ging aankloppen bij chocolatier Marc Vandenbussche en Marc was meteen gewonnen voor het idee.”

Totaal andere aanpak

“Een praline maken met bier is weer eens iets totaal anders dan een likeurpraline”, vertelt Marc. “De consistentie van bier is helemaal wat anders en vraagt door het gistingsproces een totaal andere aanpak. Het is belangrijk de juiste hoeveelheid te gebruiken wil men het niet laten verknallen. Drie verschillende pralines werden gecreëerd: een melkchocoladepraline met Nachtraaf Speciale-Amber, een witte praline met Tripel-Blond en een fondantpraline met Quadrupel-Donker.”

Marc Vandenbussche is als chocolatier geen onbekende, zelfs tot ver buiten Diksmuide. Als cultuurminnende creatieveling valt zijn etalage vaak op met erg artistieke chocoladecreaties.

“Daarbij baseer ik me graag op illustratief werk”, zegt Marc Vandenbussche. “Vermits Nachtraaf met zijn Limited Editionflessen ook al zelf een link heeft gelegd met beeldende kunst is het niet alleen de smaakinteresse die Lieven en ik delen.”

Limited edition

Tijdens Wondernacht in Diksmuide werden de pralines gelanceerd in de pop-up van Nachtraaf waar men ook de derde Limited Editionfles kon aanschaffen, een fles die voor het derde jaar op rij door schilder-illustrator Jan Bosschaert werd ontworpen en op 500 genummerde exemplaren van Nachtraaf Tripel-Blond werd geplaatst.

De Nachtraafpralines zijn te koop bij Chocolaterie Vandenbussche in de Generaal Baron Jacquesstraat in Diksmuide en op evenementen waar Nachtraaf aanwezig is. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.