Nieuw: paintballarena in Oostkamp

Zaakvoerder Jonas Valcke van Paintball Oostkamp in de kinderpaintballzone. © PH
Redactie KW

Vanaf dit weekend kan er gereserveerd worden voor de pop-uppaintballarena, die Bruggeling Jonas Valcke (32) in de oude gemeentelijke gebouwen naast het postkantoor in de Stationsstraat heeft geïnstalleerd. Er is een overdekte paintball-jungle met twee verdiepingen voor volwassenen en een middeleeuws paintballdorp voor kinderen. Buiten is er Archery Tag voor de echte Robin Hood.

In maart werd door de gemeente een oproep gelanceerd om de gebouwen naast De Post een creatieve invulling te geven als pop-up, voor dat die gesloopt wordt. Plannen voor een bouwproject in een groter geheel met het postkantoor dat over enkele jaren verdwijnt, bestaan er al.

“Er werd bepaald dat de pop-up een vorm van vrijetijdsbeleving moest mogelijk maken die nog niet bestond in Oostkamp”, vertelt Jonas Valcke die al vier jaar op een industrieel terrein langs de Pathoekeweg een paintballsite uitbaat. De maximum duurtijd van die uitbating is daar telkens drie maanden. Toen ik hoorde dat er hier mogelijkheden waren, heb ik direct contact opgenomen met de gemeente die mij toestemming gaf om voor minstens twee jaar hier activiteiten te organiseren.”

Archery tag

“Binnen zijn we het decor van onze paintball-jungle en ons middeleeuws dorp voor de kinderen aan het afwerken. Voor hen zijn er speciale paintballgeweren om zo op een veilige en leuke manier kennis te maken met deze fantastische sport.

In de grote loods kunnen volwassenen in onze jungle met twee verdiepingen aan de slag. Ideaal voor vriendengroepen, jeugdbewegingen, teambuildings, families, bedrijven enz. Wie niet van paintball houdt kan op de binnenkoer op ons kunstgrasveld met pijl en boog schieten. Archery tag is een soort tikkertje met pijl en boog. Dat maakt geen lawaai. Dat was samen met mogelijke parkeerproblemen een van de bezorgdheden tijdens de vergadering die ik met de buurtbewoners organiseerde.”

Een bewonersvergadering ‘midden in de congé’ wekte wel wat wrevel op in de buurt, samen met de angst voor parkeerproblemen en lawaai. “Sommige mensen zijn altijd bang voor wat nieuws”, stelt Jonas, “Maar ik heb hen gerustgesteld en aan bepaalde verzuchtingen tegemoet gekomen. Zo zal ik door de Archery Tag mobiel te maken toch een 20-tal extra parkeerplaatsen creëren.”

Goede afspraken, goede vrienden

Toch even checken of alle problemen nu van de baan zijn: Iemand uit de Stationsstraat was inderdaad bevreesd voor de wild geparkeerde auto’s van bezoekers. Piet Hooft en Francesca Degrave uit de Gruuthuselaan overwogen zelfs om klacht in te dienen.

“Na een goed gesprek met Paul Devliegere, de voorzitter van KSVO Oostkamp die blijkbaar een band heeft met de organisator, en na een bezoekje van de burgemeester zijn we voorlopig gerustgesteld. Er wordt voorgesteld om te parkeren aan De Valkaart en via het wandelweggetje langs KSVO naar de paintballarena te komen.”

“Blijkbaar is er ook geïnvesteerd in geluidsdempende geweren en zal de bar enkel open zijn voor de deelnemers aan de spelen en niet voor buitenstaanders. We wilden sowieso niet dat er een luidruchtige bar achter ons huis zou komen. We denken dus dat er inspanningen zijn gedaan en het goed zal lopen, maar we volgen alles natuurlijk heel goed op. Goede afspraken maken goede vrienden.”

www.paintball-oostkamp.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier