Nieuw pad leidt ruiters recht naar zee door Koksijdse duinen

© MVP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Ruiters kunnen voortaan dwars door de duinen tot op het strand rijden in Koksijde. De gemeente realiseerde daartoe in samenwerking met Natuur en Bos van de Vlaamse overheid een nieuw ruitertraject van een goede 500 meter in de Schipgatduinen aan Sint-André.

Schepen van Leefmilieu Guido Decorte: “De ruiters krijgen er met dit pad een uitdagend en prachtig traject bij en dat in één van onze mooiste natuurgebieden, recht naar zee. Tegelijkertijd is dit nieuwe tracé een veilig alternatief voor de populaire strandtoegang via de G. Scottlaan die hierdoor voor een stuk ontlast kan worden. We zijn dan ook zeer tevreden dat onze ploeg dit kon realiseren op het terrein van Natuur en Bos.”

“De Club Westhoek Ruiters zal het nieuwe tracé mee in de kijker zetten bij de ruiters en maneges. Samen staan we sterk”, besluit schepen Decorte.

Het nieuwe traject start aan het einde van de Debusscherestraat en loopt parallel met de G. Scottlaan tot op het strand.

(MVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten