Nieuw onthaal voor politiezone Regio Tielt

We zien Stefaan Taverne, Nadine Verstyn, Joke Wybo, Eveline Vaernewyck, Peter Van Haver, Leander Spiesschaert, Machteld Vandycke, Inge Lannoo, Tony Sleeuwaert, Frits Vanrobaeys en Gregory Colle voor het nieuwe gebouw. © WME
Redactie KW

Politiezone Regio Tielt huldigde woensdag haar nieuw zonaal onthaal in. In totaal duurde de volledige renovatie twee jaar, maar de werken werden in twee delen opgesplitst. In april 2016 verhuisde de politiezone al naar de Kortrijkstraat, nu is ook het tweede gedeelte van het gebouw volledig afgewerkt.

In april 2016 ging in de Kortrijkstraat een eerste deel van het nieuwe zonaal onthaal van de wijkdienst open. Vanaf dan konden de burgers terecht in het centrum van Tielt voor hun klachten en aangiften. Daar werd ook de werking van de officier van wacht, die instaat voor de coördinatie van de ploegen overdag, geïntegreerd. In maart 2017 was het tijd voor fase twee van de werken. De volledige achterkant van het gebouw werd met de grond gelijk gemaakt.

Nieuw cellencomplex

Er is nu een volledig nieuw gedeelte opgetrokken met alle sociale voorzieningen voor de medewerkers zoals een refter, kleedkamer en douches. Er werd ook een ruimte voorzien voor een nieuw cellencomplex. “De cellen zelf worden later concreet uitgebouwd conform de wetgeving, dus met een bijhorend Salduz-lokaal, waarbij de advocaat de verdachte kan spreken in een consultruimte”, aldus Claude Vandepitte, korpschef van de politiezone Regio Tielt. Voor de burgers verandert de werking van het politiebureau niet, alsook niet voor het personeel. De referentieambtenaar voor wapens kreeg een nieuw bureau op het gelijkvloers in functie van een betere toegankelijkheid. Afgelopen woensdag werd het gebouw officieel geopend, maar de werknemers namen al eerder hun intrek in het gebouw.

Veel improvisatie

Tijdens de werken bleef het personeel in het gebouw actief. “Dat vergde veel improvisatie en aanpassingen. Voor het personeel moet het niet gemakkelijk geweest zijn om op deze manier te werken. Ze verdienen een prijs voor moed en zelfopoffering”, grapt de korpschef.

Een voorlopige verhuizing zat er niet in, want dan moest het nieuwe aanspreekpunt voor de burgers al na amper een jaar weer de deuren sluiten.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier