https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuw lokaal van KSA Moerkerke geopend

De jeugdbeweging zelf financierde de technieken, het interieur en de afwerking. © Piet De Ville
Piet De Ville

In Moerkerke (Damme) werd zaterdagavond het nieuwe lokaal voor jeugdbeweging KSA feestelijk geopend.

Het voormalige lokaal van KSA Moerkerke, naast ontmoetingscentrum De Lieve ter hoogte van de Lieveberm, had zijn dienst bewezen en voldeed niet meer aan de actuele vereisten van een jeugdbeweging. Bovendien was het te klein geworden voor de groeiende jeugdbeweging. Er werd dus voor geopteerd om de oude infrastructuur af te breken en op dezelfde locatie een nieuwbouw te realiseren. Opmerkelijk is dat de jeugdbeweging de coördinatie van het bouwproject volledig zelf in handen nam. Stad Damme subsidieerde 450 000 euro in het project en dekte daarmee ongeveer de kosten voor de ruwbouw.

Veel zin voor initiatief

De jeugdbeweging zelf financierde de technieken, het interieur en de afwerking. Daarvoor organiseerden diverse activiteiten om geld in het laatje te brengen, zoals een bierverkoop onder meer. “We mogen fier zijn op wat het bestuur en de leiding van KSA Moerkerke heeft gerealiseerd”, zei schepen van Jeugdbeleid Eveline Van Quekelberghe (CD&V) bij de officiële opening van het nieuwe lokaal. “Toen ze hun stoute schoenen aantrokken en bij de Stad aanklopten voor een nieuw lokaal, bleek al vlug dat ze veel zin voor initiatief hadden. Ze wilden de regie van het bouwproject immers volledig zelf in handen nemen. En het moet gezegd: het hele project is bijzonder vlot verlopen.”

De jeugdbeweging werkte zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers, vakmannen en aannemers én de leiding stak ook zelf de handen uit de mouwen bij de realisatie van het project. Naast het nieuwe lokaal zelf, kwam er ook een heraangelegd buitenspeelterrein. (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.