Nieuw lokaal dienstencentrum officieel geopend in Kuurne

Het lokaal dienstencentrum in Ter Groenen Boomgaard is donderdagavond officieel voor open verklaard.

Het nieuwe dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard wordt voor open verklaard door Kirsten Coucke, Eveline Vanhaverbeke, Bram Deloof, Francis Benoit, Geert Veldeman, Anthony Dewaele en Els Persijn. © WDK

“Het lokaal dienstencentrum wil mensen met een beginnende zorgbehoefte steunen om zo lang mogelijk en in de beste omstandigheden in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen”, aldus OCMW-voorzitter Bram Deloof van Kuurne. “Ze krijgen hier informatie en advies over thema’s die hen aanbelangen. Het draagt ertoe bij dat zorgbehoevenden de zorg, ook thuiszorg, krijgen die ze nodig hebben. Het dienstencentrum organiseert daarnaast ook activiteiten die enerzijds hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid ondersteunen en anderzijds hun sociaal netwerk versterken en verhinderen dat ze geïsoleerd raken.”

De dienst Ouderen en Thuiszorg was al sinds 2011 in Ter Groenen Boomgaard gehuisvest. Die dienst werd tijdens de grondige verbouwingswerken tijdelijk ondergebracht in het Sociaal Huis aan de Kortrijksestraat. Nu keren de ouderenbeleidscoördinator en de thuiszorgcoördinator terug naar Ter Groenen Boomgaard. Dat bevindt zich op de Hoevewijk, de Kuurnse wijk die met het Centrum en de Kasteelwijk de hoogste concentratie oudere inwoners herbergt.

Vanaf 11 december wordt het dienstencentrum bemand door ouderenbeleidscoördinator Eva Vanhaecke, thuiszorgcoördinator Sarah Claeys en coördinator van het dienstencentrum Dirk Vandekerkhove.

(JPDK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.