Nieuw logo voor woonzorgcentrum Sint-Jozef: “We willen een aantrekkelijke zorgaanbieder zijn”

Woonzorgcentrum Sint-Jozef heeft een nieuw logo. Dat kwam er om eenheid te creëren binnen de vzw en om een aantrekkelijke zorgaanbieder te zijn. Het logo moet de verbondenheid tussen de vestigingen in Kuurne en Passendale benadrukken.

directrice Virginie Delandsheere (ZB)

De vzw waar het woon-zorgcentrum Sint-Jozef uit Passendale deel van uitmaakt beheert twee vestigingen, één in Kuurne en één in Passendale. “In het verleden werkte iedere vestiging autonoom. De laatste jaren was duidelijk dat we door het delen van expertise niet alleen efficiënter konden werken, maar ook aan de bewoners een grotere meerwaarde konden bieden. Deze groeiende verbondenheid willen we ook tonen aan de buitenwereld ondermeer door een nieuwe huisstijl en een nieuw logo”, stelt algemeen directeur Wodka Algoet.

Deel van hart en huis

“Het logo bestaat uit een deel van een hart en een deel van huis en staat voor verbondenheid en het aanbieden van een warme, hartelijke thuis. Dit alles wordt versterkt door de kleuren waarbij roze staat voor warmte en liefde en blauw voor vertrouwen en zorg. De benaming ‘ Zorg en Welzijn’ is nu de officiële naam van onze vzw.”

Nieuw logo voor woonzorgcentrum Sint-Jozef:

Volgens campusdirecteur Virginie Delandsheere kwamen er veel positieve reacties via Facebook maar ook in de wandelgangen. “Sinds de start van de coronapandemie telde het wzc Sint-Jozef Passendale geen enkele positief geteste bewoner. “Dat is een combinatie van geluk enerzijds en het volgen van de maatregelen anderzijds”, stelt directeur Virginie Delandsheere. “Hopelijk blijft het zo, maar we zijn er ons van bewust dat de situatie heel snel kan veranderen.”

“We hebben een topteam van collega’s en vrijwilligers die plichtsbewust de maatregelen volgen en mee helpen opvolgen. Iedereen spreekt elkaar aan zodat iedereen de maatregelen correct toepast. Ook zorgen we ervoor dat de familie op de hoogte is van de maatregelen. Ik vind het heel belangrijk dat we allemaal doen wat we moeten doen, zowel in het woon-zorgcentrum als in de privésfeer. Alleen zo zullen we hierdoor komen.”

“Woorden van dank en steun of een kleine attentie zijn net de dingen die onze collega’s energie geven”

Volgens directrice Virginie is de tweede coronagolf vermoeiender dan de eerste. “In het voorjaar kregen we vanuit alle richtingen tekenen van steun en dank. Op heden krijgen we sporadisch nog eens een berichtje. Nochtans zijn de woorden van dank en steun of een kleine attentie net de dingen die onze collega’s energie geven. Een tweede factor is het onbekende. Je weet immers niet wat morgen brengt.”

“Met de bewoners gaat het relatief goed. We maken er het beste van al zijn ze zich ook zeer bewust van wat er allemaal gebeurt en hebben ze toch wat schrik. Ze begrijpen wel waarom we de maatregelen toepassen. Onze bewoners zijn onze grote motivatie. Het is voor hen dat we dit allemaal doen. Hun liefde en dankbaarheid zorgen dat we erdoor komen. Ook de dankbare woorden van familie zorgen voor motivatie om verder te doen.”

Oproep

“Graag zou ik een warme oproep doen”, besluit Virginie. “Wij zoeken mensen die zich enkele uurtjes vrij kunnen maken om mee te helpen in het woon-zorgcentrum. Dit kan zijn om te helpen bij het opdienen van maaltijden, het poetsen, de afwas, animatie, in de tuin, administratie, onthaal, gesprekken, logistieke taken… Kijk zeker ook eens op onze website of volg ons op Facebook. Wij hebben momenteel ook enkele vacatures omdat wij extra personeel aanwerven.” (NVZ)

Foto: Zenon Bekaert

8980

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.