Nieuw kunstwerk op Parking Het Aanwijs in Bulskampveld

© AVH
© AVH
Arno Van Haverbeke

Kunstenares Monja Duponcheel heeft in opdracht van de gemeente een nieuw kunstwerk gemaakt voor de herinrichting van parking Het Aanwijs aan provinciaal domein Bulskampveld. De parking moet de primaire onthaalpoort van het landschapspark worden.

Kunstenares Monja Duponcheel aanvaardde de uitdagende opdracht na een uitgeschreven wedstrijd, gericht aan diverse kunstenaars.

“Toen de wedstrijd bekend raakte, kregen we informatie over het domein en de historiek ervan”, vertelt ze. “We kregen een vrij volledig dossier om kennis te maken met de omgeving en de natuur. Dat zorgt ervoor dat ik me goed kon voorbereiden om er een mooi werk van te maken. Omdat ik zelf vrij vaak werk met het thema ‘natuur en dieren’, was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik ben op zoek gegaan naar welke dieren hier zouden kunnen voorkomen. De stier kreeg daarbij volle aandacht en toonde de symboliek van het domein. Daarom wilde ik die prominent aan bod brengen.”

Vier dagen werk

Ook de uitvoering verliep voor de kunstenares uit Halle vlekkeloos: “Ik was goed voorbereid. Ik maak een tekening op schaal op voorhand, zodat ik een goed idee heb over de invulling op de muur. Zo hoef ik ter plekke niet veel na te denken over compositie en dergelijke. Om er effectief aan te beginnen, is het een kwestie van de tekening over te brengen. Ik heb er zo’n vier dagen aan gewerkt, en deed alles zelf. Het waren korte dagen, want het was niet lang licht, maar alles is gelukt. Het is uitgevoerd volgens het ontwerp, dus hoop ik dat de vragende partij tevreden is met het werk; dan ben ik ook tevreden.”

Voorbijgangers uitten reeds positieve reacties: “Terwijl ik bezig was, kreeg ik veel positieve reacties van passanten en dat vind ik ook zeer belangrijk. Het moedigt mij aan, te weten dat ik een beeld kan creëren waar mensen blij van worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.