Nieuw kunstgrasveld voor Blauwvoet Otegem officieel in gebruik genomen

Met het doorknippen van het lintje in de clubkleuren werd het kunstgrasveld officieel geopend. © GJZ
Redactie KW

Vorige zaterdag werd het nieuw kunstgrasveld van Blauwvoet Otegem officieel ingespeeld. Daarmee zijn er nu drie dergelijke velden in Groot-Zwevegem. De aanleg in Moen is niet voorzien in de komende jaren.

Vorige zaterdag was een hoogdag voor de voetballiefhebbers in Otegem. Blauwvoet Otegem mocht er officieel hun kunstgrasveld in gebruik nemen. In de late namiddag mochten twee ploegen met oud-spelers het tegen elkaar opnemen. Daarna volgde het officieel openingsmoment waarbij het klassieke lintje mocht doorgeknipt worden. Voor de gelegenheid was dit geen traditionele driekleur, maar een lintje met de clubkleuren wit en zwart.

Grote verbetering

Otegem is de derde deelgemeente van Groot-Zwevegem die een kunstgrasveld mocht in gebruik nemen. Eerder waren Sparta Heestert en Zwevegem Sport al aan de beurt. Voorzitter Mathieu Salembier bedankte het gemeentebestuur voor de investering in de club en voor de vlotte samenwerking. De dank was wederzijds want de sportschepen bedankte op zijn beurt uitvoerig het bestuur van Blauwvoet Otegem voor de constructieve samenwerking.

Naast het kunstgrasveld werd ook nieuwe ledverlichting geplaatst en kreeg de omgeving een serieuze opfrisbeurt. Het totaal kostenplaatje bedraagt zo’n 450.000 euro. Voor oud-speler en bestuurslid Stefaan Dendoncker was de opening het moment om even terug te blikken. Hij haalde herinneringen op aan de tijd waar tussen de twee goals een serieus hoogteverschil was. Nu ligt het veld zo vlak als een biljarttafel. “Nu is er een prachtig veld dat ook altijd bespeelbaar zal zijn en voorzien is van energiezuinige verlichting. Voor onze jeugdspelers is dit ook een geschenk”, klonk het nog.

Voor Stefaan had de opening nog meer betekenis. De eerste ploeg moest spelen tegen CL Roeselare. In het doel stond zijn kleinzoon Ruben Debosschere. Blijkbaar deed Ruben het goed, want Blauwvoet won met 2-1.

FC Moen volgt

Nu Zwevegem, Heestert en Otegem een kunstgrasveld hebben, zou FC Moen de logische volgende moeten zijn. “Het bestuur van FC Moen heeft inderdaad een aanvraag gedaan om ook een kunstgrasveld te krijgen. Gezien de grote uitgave hebben we hen meegedeeld dat dit niet in ons meerjarenplan is voorzien. Dit wil echter niet zeggen dat er geen zal komen. In de vorige legislatuur waren aanvankelijk ook geen kunstgrasvelden voorzien en ze zijn er toch gekomen”, aldus Raf Deprez.

Hij stelt zich ook de vraag wat er moet gebeuren met de voetbalterreinen in Sint-Denijs. “Deze worden nagenoeg niet meer gebruikt en vragen veel onderhoud. Misschien moeten we overwegen om deze een andere sportfunctie te geven”, besloot de schepen van Sport. (Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier