Nieuw kunstgrasveld in Marke volgende maand klaar

Vertegenwoordigers van stad Kortrijk, FC Marke en Stadsbader op het terrein. © AXV
Redactie KW

Aannemer Stadsbader uit Harelbeke legt in Marke momenteel een kunstgrasveld aan.

“Nu al zijn de grondwerken achter de rug en ook de drainage is intussen in orde”, aldus Iris Van De Putte van Stadsbader. “Deze week worden de funderingslagen gelegd en daarna komt een schockpad, om de schokken op te vangen, en het kunstgras. Tegen 20 oktober zijn de werken afgerond, al moet het weer natuurlijk wat meezitten.”

Ledverlichting

Rondom het veld komt een afsluiting met poorten. Op het veld worden ook nieuwe doelen, cornervlaggen en dug-outs geplaatst.

De totale investering bedraagt 641.888,44 euro. Stad Kortrijk neemt de kost voor zijn rekening. “Een deel van het bedrag komt uit het energiefonds”, legt schepen van Gebouwen Arne Vandendriessche (Open VLD) uit. “Want we laten ook energiezuinige ledverlichting plaatsen. Die verlichting kan ingesteld worden op verschillende lichtniveaus en FC Marke zal ook schakelmogelijkheden hebben. Als een ploeg maar op de helft van het terrein traint, zal het mogelijk zijn om slechts dat deel te verlichten.”

Aalbeke is volgende

Op termijn zullen alle provinciale clubs in Kortrijk een kunstgrasveld krijgen. “We legden al enkele kunstgrasvelden op Lange Munte aan en na Marke is het de beurt aan de andere voetbalclubs”, aldus schepen van Sport An Vandersteene (N-VA). FC Aalbeke Sport is de volgende in het rijtje. Nog dit jaar stemt de gemeenteraad hierover. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier