Nieuw kapsalon Tint opent in container-unit in Zarren: “Huiselijk, gezellig en modern”

Bij Tint kunnen zowel mannen als vrouwen terecht.©GINO COGHE Foto Coghe
Bij Tint kunnen zowel mannen als vrouwen terecht.©GINO COGHE Foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Reporter KW

Op 1 september opent het spiksplinternieuwe kapsalon Tint in de Stadenstraat 76 in Zarren de deuren. Dat gebeurt op een originele locatie, namelijk een container-unit.

“Dit is nieuw en vrij uniek in Vlaanderen, maar geen zorgen: binnen is het helemaal ingericht als een echt kapsalon, huiselijk, gezellig en modern”, belooft kapster Ade De Brabandere.

Bachelor haartooi

Ade De Brabandere (26) is afkomstig uit Hooglede, maar woont al 15 jaar in Kortemark. Ze is samen met Thomas Monsy. “Ik haalde mijn diploma als kapster in het Sint-Jozefinstituut in Tielt, gevolgd door nog een opleiding haarstyliste”, legt Ade uit. “Daarna haalde ik nog mijn bachelor Haartooi, om les te kunnen geven. Tot nu toe werkte ik als kapster in loonverband, en daarnaast ook in bijberoep.”

Dit is nieuw en vrij uniek in Vlaanderen

Op 1 september zet Ade de stap naar een volledig zelfstandig bestaan en dat doet ze in een container-unit. “Uniek en opvallend”, bevestigt Ade, “en dat is de reden waarom we voor een container kozen.”

Kapsalon Tint is gespecialiseerd in kleuringen, balayages en opsteekkapsels. Ade werkt ook samen met het schoonheidssalon Esthetiek Phaedra voor bruidsarrangementen. “De toekomstige bruid kan daarbij vooraf haar feestkapsel en make-up uitproberen. Op de dag zelf kan ze dan op een en dezelfde locatie terecht voor haar en opmaak”, belooft Ade.

Sluitingsdagen

Bij Tint kunnen zowel mannen als vrouwen terecht, anders dan de meeste andere kappers is het salon ook open op maandag. “Mijn sluitingsdagen zijn dinsdag en zondag”, besluit Ade. “We hebben geen website, maar zijn wel te vinden op Facebook en Instagram. Afspraken kunnen online worden gemaakt of via mijn gsm 0495 42 75 73”, besluit Ade.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.