Nieuw JOC in Lichtervelde officieel geopend

Het nieuwe jeugdontmoetingscentrum van Lichtervelde, De Lichting, heeft vrijdagavond officieel de deuren geopend. Aansluitend gingen ook de deuren van jeugdhuis De Keirse open.

Opening nieuwe JOC. © Foto Kurt

De plannen voor een jeugdontmoetingscentrum dateren van 2014. In samenspraak met de jeugdraad en leden van het jeugdhuis koos het gemeentebestuur voor een locatie centraal in de gemeente. Tot ontevredenheid van de oppositie, want vooral N-VA zag een JOC liever bij OC De Schouw.

Eind 2015 kocht de gemeente het voormalige café De Hoepel en twee aanpalende huizen aan, op de hoek van de Boomgaardstraat en de Torhoutsestraat en … pal tegenover het bestaande jeugdhuis, Het Andere Geslacht.

De Lichting en De Keirse

De werken startten in november 2017, een jaar later opende JOC De Lichting nu officieel de deuren. Het JOC omvat een grote zaal, een vergaderzaal, een repetitieruimte, een kantoor voor de jeugdconsulent en een jeugdhuis. Dat jeugdhuis, dat ‘De Keirse’ gedoopt werd, opende eveneens vrijdagavond de deuren.

Jeugdschepen Steven Bogaert (CD&V) mocht er het eerste pintje tappen. “Nu moet het werk voorgezet worden. Samen met de werkgroep, de jeugdraad en het jeugdhuis een ruim en gevarieerd aanbod voorzien voor de jeugd, zowel de georganiseerde als de niet-georganiseerde. Dat is de grote uitdaging voor de toekomst”, sprak hij.

Programma

Er staat nog het hele weekend vanalles te gebeuren in De Lichting. Zaterdagmorgen is er kindercinema met de film Vaiana, in de namiddag zijn er de workshops van ‘Probeer et ut’. ‘s Avonds opent het jeugdhuis de deuren en is er karaoke. Op zondag opent het jeugdhuis om 16 uur. The Lovebirds zorgen voor de muzikale noot, een foodtruck voedt de hongerigen.

(TV-foto Kurt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.