Nieuw Izegems restaurant La Vérité start eerst met traiteurdienst

Christophe Willaert brengt de Belgisch-Franse keuken in La Vérité. (foto Frank) © foto Frank
Redactie KW

Het vergt moed om in volle coronatijd met een nieuw restaurant te starten, maar Christophe Willaert (46) heeft alle vertrouwen in zijn nieuwe zaak La Vérité in de Marktstraat in Izegem. Er gaan eten kan door de lockdown uiteraard nog even niet, maar je kan nu al online grasduinen in het uitgebreide traiteuraanbod waar het restaurant vanaf 24 december mee uitpakt.

La Vérité gaat van start in het pand in de Marktstraat 24 waar tot juli restaurant Le Petit Jardin zat. De vroegere uitbaters gooiden door gezondheidsredenen de handdoek in de ring. Christophe Willaert, met roots in Roeselare, zet nu de trend verder onder de naam La Vérité.

“Ik heb al heel wat ervaring in de horeca en was toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt hij. “Aanvankelijk wilde ik in Spanje met een restaurant beginnen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Die plannen moest ik dus opbergen en ik ben dan in eigen land op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.”

“Via een zoekertje kwam ik met dit pand in aanraking en ik was meteen verkocht. Ik zie dan ook heel wat potentieel in deze locatie. Het restaurant is centraal gelegen, er is parking vlakbij en we pakken uit met de klassieke Belgisch-Franse keuken, met een goede balans tussen prijs en kwaliteit.”

Klanten kunnen nu al hun menu voor de feestdagen samenstellen

Waarom Christophe niet wacht tot de horeca terug open mag voor hij met zijn zaak begint? “Omdat die verplichte sluiting wellicht nog een tijdje zal duren”, zegt hij. “Bovendien is wachten mijn stijl niet. Door vanaf 24 december met een traiteurdienst te starten kunnen we klanten al eens op een laagdrempelige manier met ons aanbod kennis laten maken. Zo weten ze al wat onze keuken biedt en zodra de horeca terug open mag zijn ze hier welkom om in een mooi interieur van een tot in de puntjes verzorgde culinaire ervaring te genieten.”

La Vérité start voor de feestdagen met traiteurgerechten, maar wil die service ook na 4 januari verder laten lopen. “Ook wanneer het restaurant opent gaan we daar blijven op inzetten”, zegt Christophe. “Klanten kunnen nu al à la carte hun menu voor de feestdagen samenstellen. Met een mooi aanbod, van ambachtelijk bereide kroketten en huisbereide terrine van ganzenlever tot hertenkalffilet en parelhoen.”

Binnentuin

Eens La Vérité open mag, wordt Christophe zaalverantwoordelijke. In de keuken heeft hij een kok in dienst. “Daar werken we op grootmoeders wijze, met heel wat klassiekers in het aanbod. Je kan hier straks een lekker vispannetje Thermidor proeven, maar evengoed filet pur of een lekkere bouillabaisse.”

“Er komen ook gerechten op de kaart die in deze contreien nog niet zo bekend, maar wel heel lekker zijn. Denk maar aan een dessert als ‘Coupe Poire Belle Hélène’. We gaan de zaak stijlvol inrichten en in de lente en zomer hebben we met een zuidgerichte binnentuin nog een extra troef in handen.” (vadu)

Het traiteuraanbod van La Vérité kan je nu al vinden op www.la-verite.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier