Nieuw initiatief ‘Moorsele Fietst’ op autoluwe zondag 20 september

Moorsele Fietst hoopt op mooi weer en veel belangstelling. V.l.n.r. zie je Miranda Degrendel, Philippe Vlaeminck, Thierry Messiaen en Wim Vandoorne. © SLW
Redactie KW

Rondjes fietsen in Moorsele en even uitrusten op een pleingroot terras. Met dat idee trok Wim Vandoorne naar de Carltonbikers en de uitbaters van café de Klokke die enthousiast hun medewerking verleenden. Ze pikten er zondag 20 september uit, want dan is het autoluwe zondag. Voor de gelegenheid is het centrum autovrij gemaakt. De meer geoefende fietser kan ‘s morgens deelnemen aan de cyclotocht naar Dranouter en terug.

Het zijn barre tijden voor de eventsector, dat hoef je Wim Vandoorne niet te vertellen. “Ik kon wellicht geen slechter moment uitgekozen hebben om mijn eventbureau ‘WVL Consult en Events’ op te starten, want ik ben begonnen op 2 maart”, zegt hij. “Toch wilden we niet bij de pakken blijven zitten. De enige mogelijkheid om iets te organiseren is in de openlucht. De Carltonbikers en de uitbaters van De Klokke hielpen me verder het idee uit te werken.”

Dat idee is ‘Moorsele Fietst’ en omvat twee onderdelen. Vooreerst de cyclotocht Moorsele-Dranouter-Moorsele. Je kan de tocht van 75 kilometer starten tussen 7.45 en 9.45 uur. Een bevoorrading is voorzien bij B&B Eeuwenhout in Dranouter. Start en aankomst op 20 september zijn op het Sint-Maartensplein.

Voor de minder geoefende fietser bedacht Wim ‘De acht uren van Moorsele’. “We stippelden een parcours uit van 4,1 kilometer”, legt hij uit. “Het parcours kan je zo vaak als je wil in eigen tempo afgeleggen. Het staat je vrij om wat te rusten om later nog wat rondjes te fietsen.” Voor de ‘8 uren’ kan je inschrijven tussen 9 en 16 uur.

Mooie prijzen

Deelnemers kunnen een prijs winnen in verschillende leeftijdscategorieën. Aan de fietstocht is ook een zoektocht verbonden, onderweg kan je vragen beantwoorden die je kan inscannen met de QR code-scanner op je smartphone. Ook hiermee kan je een prijs winnen. “We willen het bovendien ludiek houden”, vult Wim nog aan. “Vandaar dat we de mensen ook aansporen om zichzelf en hun fietsen in een gek jasje te stoppen. Er zijn ook prijzen voor de leukste, gekste fiets en dito fietser.

Nam je deel aan de cyclotocht of legde je minstens vijf rondjes af tijdens de ‘8 uren’, dan mag je gratis deelnemen aan de tombola met een mooie prijzenpot. Daarin onder meer een fiets en een luchtballonvaart. De winnaars worden bekendgemaakt na 17 uur.

Reuzeterras

Het centrale punt van ‘Moorsele fietst’ is het Sint-Maartensplein, het vertrek- en aankomstpunt. “We herschapen het plein in een reuze, coronaveilig terras. Er is kinderanimatie en een foodtruck”, besluit Wim Vandoorne. “Het hele concept past ook in de week van de mobiliteit. Op zondag 20 september is het autoluwe zondag, op het parcours zullen er normaliter niet te veel wagens rijden en het centrum van Moorsele maken we autovrij. We hopen heel veel mensen te bereiken, zelfs al is het maar om een glaasje te komen drinken op het reuzeterras. Er gebeurt al zo weinig, het is een unieke gelegenheid om op coronaveilige wijze elkaar te ontmoeten in Moorsele.”

De organisatie is een samenwerking van VWL Consult en Events, WTC De Carltonbikers en De Klokke Moorsele, met steun van de gemeente Wevelgem, Sport Vlaanderen en Mobiel 21. Deelnemen kost 5 euro, in de prijs is een consumptie inbegrepen. Alle info vind je op de Facebookpagina ‘moorselefietst’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier