Nieuw initiatief in Torhout: gezondheidsbeurs NaGeBa

Andy Vanbeveren van het relaxatiecentrum Boventoon met voorzitter Veerle Catteeu van de organiserende vzw NaGeBa. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zondag 11 maart van 10 tot 18 uur heeft in het Diocesaan Centrum Groenhove een nieuw initiatief plaats: de gezondheidsbeurs NaGeBa. Er zullen liefst 55 standhouders ter plaatse zijn, wat een gigantisch succes is.

De beurs draagt de naam van de vzw die ze organiseert, met name NaGeBa. Dat staat voor Natuurlijk en Gezond in Balans. De voorzitter van de vzw is de Torhoutse Veerle Catteeu. Geregeld is NaGeBa voor activiteiten te gast in het relaxatiecentrum Boventoon van Andy Vanbeveren in de Landstraat.

Met demonstraties

Eigenlijk is de beurs al aan haar derde editie toe, want ze werd twee keer georganiseerd in Veurne. Maar voor Torhout is ze een primeur. En nooit eerder mocht ze zoveel standhouders verwelkomen.

“Te horen aan de reacties mogen we veel bezoekers verwachten”, klinkt Veerle hoopvol. “Misschien zelfs boven de vijfhonderd. Dat lijkt ons haalbaar te zijn. We voorzien heel wat demonstraties waaraan de aanwezigen gratis mogen deelnemen. Ik denk aan yoga, gong-yoga, lachyoga, dans, zelf je lippenbalsem maken, kruiden-shampoo maken, enzovoort.”

Vegetarische lasagne

De eerste vijftig bezoekers worden beloond met een rijkelijk gevulde goodiebag. Daarnaast zal er een gezellige lounge ingericht zijn, waar iets te eten en te drinken valt. Tijdens de middag kan er bovendien een speciale NaGeBa-vegetarische lasagne gedegusteerd worden in het restaurant van het Diocesaan Centrum Groenhove.

Het relaxatiecentrum Boventoon, waar de vzw NaGeBa geregeld activiteiten organiseert zoals yogasessies en klankschaalconcerten, bevindt zich sinds vorig jaar in de Landstraat op de wijk Don Bosco. Andy Vanbeveren, die erbij woont, heeft zowat de omvangrijkste verzameling klankschalen en gongs van het hele land. In alle formaten, van klein tot indrukwekkend groot. Andy is fulltime aan de slag om de mensen die er langskomen mentale rust te schenken. Met zijn klanktherapie beoogt hij innerlijke rust. Hij is een geschoolde relaxatietherapeut. Het spreekt voor zich dat hij met Boventoon een stand op de NaGeBa-beurs zal hebben.

Toegangsprijs 5 euro

“Dat de NaGeBa-beurs straks 55 standhouders telt, is boven alle verwachtingen”, pikt Andy in. “De helft van dat aantal zou al heel goed geweest zijn. De bezoekers zullen een breed gamma aan standen en activiteiten te zien en te beleven krijgen. Het wordt zo te zien een zo compleet mogelijke gezondheidsbeurs. Alles heeft plaats in de multifunctionele zaal van het Diocesaan Centrum, maar ook in het naburige bos.”

De toegangsprijs bedraagt amper 5 euro. Voor de 60-plussers is dat 3 euro en kinderen onder de 12 jaar komen er gratis in. Volgens de organisatoren bestaat er in onze jachtige en gestreste samenleving hoge nood aan dingen die het leven van de mensen weer aangenaam maken. Zaken die ervoor zorgen dat iedereen zich zo optimaal mogelijk in zijn vel voelt.”

Voor info: www.nageba.be