Nieuw huisbier ’t Hof van Beroep heet ‘Benny in m’n herte’

Lieselot Verfaillie en Christophe Delacourt met rechts Benny Scott.© Davy Coghe
Lieselot Verfaillie en Christophe Delacourt met rechts Benny Scott.© Davy Coghe
Piet De Ville

Bierliefhebbers kunnen nu ook met gepast gerstenat klinken op het succes van de campagne om ‘k En Brugge in m’n Herte van Benny Scott uit te laten roepen tot Brugs volkslied.

Wil jij ook ‘k En Brugge In M’n Herte als ons volkslied? Teken hier onze petitie

Uitbater Christophe Delacourt van ’t Hof van Beroep, al jarenlang een grote fan van Benny Scott, zat nog verlegen om een leuke naam voor het huisbier dat hij samen met Siphon Brewing uit Oostkerke bij Damme liet ontwikkelen.

Ludieke videoclips

Tot hij hoorde van een campagne om de kaskraker van Benny Scott uit te laten roepen tot Brugs volkslied. “Ik zag Benny Scott al bezig in de jaren 90 toen hij voor heel wat scholieren kwam optreden op ’t Zand. Zijn bekende liedjes werden uit volle borst meegezongen”, vertelt Christophe.

“Ook later ging ik samen met vrienden regelmatig naar zijn optredens en dat was altijd ambiance. We lieten hem zelfs eens naar een cafeetje in Gent komen, in de tijd dat ik daar studeerde. En ter gelegenheid van het vrijgezellenfeest van een vriend, in 2008, hebben we samen met Benny van verschillende van zijn liedjes – waaronder Facteurtje en In dat heel klein cafeetje – ludieke videoclips opgenomen waarbij we als achtergrondkoortje dienstdeden.” (lacht)

Studio Brussel

“We zijn zelfs via Otto Jan Ham, die we nogal goed kennen, mogen gaan opnemen in een van de studio’s bij Studio Brussel. Dus ja, dat er nu een campagne werd opgestart om ‘k En Brugge in m’n Erte tot volkslied uit te roepen vind ik heel leuk. De timing viel ook mooi samen met de lancering van mijn huisbier dat nu dus Benny (in m’n erte) heet.”

Benny Scott himself kwam overigens met zijn echtgenote langs om het biertje te proeven. “Ik ben zelf geen grote bierdrinker maar het is zeker een lekker speciaalbiertje”, wist Benny.

Hoppige en florale doordrinker

“Het is ongelooflijk wat er nu allemaal op gang komt rond het nummer dat ik al veertig jaar geleden opnam. Ik ben iedereen die hieraan meewerkt, en dus ook de mensen van ’t Hof van Beroep, heel erg dankbaar.”

Het biertje bevat 6,1° alcohol en wordt omschreven als een hoppige en florale doordrinker, “die je er doet invliegen…”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.