Nieuw huis van de Sint bijna volzet: brave kindjes moeten zich haasten voor laatste plaatsjes

Redactie KW

De brave kinderen uit de streek mogen straks snuisteren in de kamers van het huis van Sint-Maarten. De goedheilige man verblijft voor het eerst in het landhuis op het kasteeldomein van Zonnebeke.

“Zonnebeke kent een lange traditie rond Sint-Maarten. De oudste voorzitter, die ik kende, sprak al van een stoet in de tijd van WOI”, zegt Benny Chaerle, voorzitter van de Sint-Maartensfeesten in Zonnebeke. “Dit jaar worden we geconfronteerd met een periode vol activiteiten en hebben we geen locatie voor een optreden. Daarom zochten we een creatieve oplossing. En we hebben die gevonden! We hebben de eer om Sint-Maarten te ontvangen in het landhuis op het kasteeldomein van Zonnebeke. De Sint zal een week verblijven op deze prachtige locatie, samen met 15 zwarte pieten. Alle kinderen uit de ruime regio mogen op bezoek komen van 6 tot en met 10 november, maar ze moeten zich wel inschrijven. Er zijn ook 2 nocturnes met extra animatie en lichtspektakel om de beleving nog te verhogen. Hans Robyn uit Boezinge staat in voor de regie.”

Nieuw huis van de Sint bijna volzet: brave kindjes moeten zich haasten voor laatste plaatsjes

De nieuwe formule blijkt een schot in de roos, want bijna alle dagen zijn volzet. “Er zijn nog een 20-tal plaatsen vrij op vrijdag en een 10-tal op zaterdag. We zorgen nog voor een reservelijst. De kinderen zullen op de volledig ingerichte benedenverdieping van het landhuis worden ondergedompeld in de magische sfeer van de Sint. De doe-rondleiding duurt een 50-tal minuten: de mantel van de Sint strijken, cadeautjes helpen inpakken, over het dak leren lopen, door de schouw kruipen, alle kunstjes van de zwarte pieten dus. Op het einde van de rondleiding mogen de kinderen met de Sint op foto.”

De kinderen krijgen een pakket met lekkers van de Sint. Ook de ouders worden niet vergeten: “We pakken voor het eerst uit met een Sint-Maartensbier, gebrouwen door Bram Vandewalle uit Zonnebeke. Het is een lekker goudblond biertje van hoge gisting. Proeven kan in d’Oude Timmerie of in de loungetent aan het landhuis.”

Nieuw huis van de Sint bijna volzet: brave kindjes moeten zich haasten voor laatste plaatsjes

(TP/Foto’s TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier