Nieuw feestcomité centraliseert Handzame kermis bij de Gildezaal

Feestcomité Handzame met Jan Vanneste, schepen van Evenementen Rik Waeyaert, Wim Willaert, Kurt Decleir, Kurt Denys, Geert Vanmaele, Hilde Dewilde en Amintas Stoens. © foto JDK
Redactie KW

Sinds jaar en dag speelde Handzame Kermis zich af op en rond de Handzaamse Markt en in de feesttent in de Kronevoordestraat. Het vernieuwde Handzaams feestcomité zet deze traditie stop en trekt komend weekend naar de site rond de Gildezaal. “We brengen alles gezellig samen en het is verkeersveiliger”, klinkt het.

De dames en heren van het vernieuwde Handzaamse feestcomité lichten de beslissing toe. “Er zijn bouwwerken bezig op de Markt, dus daar lag het al moeilijker om kermiskramen te plaatsen. Maar we sparen ook de kosten én het opzetten van een feesttent uit. Handzame Kermis werd altijd uitgerekt van de Markt tot aan de spoorweg. Door uit te wijken naar de Gildezaal, wordt alles meer gecentraliseerd. Daarmee denken we ook aan de veiligheid van de kinderen, want de site wordt volledig autovrij. Vroeger moest je de straat over om van het ene kraam naar het andere te gaan.”

Geluidswerend

“Door alles om en rond de Gildezaal te organiseren, proberen we Handzame Kermis ook een veel gezelliger karakter te geven. Alle kermiskramen die vroeger op de Markt te vinden waren, vind je nu terug om en rond de Gildezaal, dus kermisplezier genoeg voor groot en klein. We denken ook aan de mensen die in de nabijheid van de kermissite wonen. Om de geluidsoverlast tegen te gaan, plaatsen we geluidswerende hekken. Ook sporen we de kermisgangers met banners aan om de kermissite proper te houden. Zo is iedereen tevreden.”

“We spaarden kosten noch moeite om jong en oud een schitterende kermisweek aan te bieden. Op vrijdag 6 september wordt de kermis officieel geopend om 19 uur. Om 21 uur volgt er een spetterend optreden van Edje Ska en de Pilchards in de Gildezaal. Die bouwden we om tot een grote loungebar. De kermisbars van Taterwater, NSVD Handzame en Chiro Spartok vind je er ook terug. Op zaterdagnamiddag kan je tot 18 uur terecht in de Gildezaal voor een spetterende kidsparty, terwijl de vijftigplussers van 14 tot 18 uur zich kunnen uitleven op de Losse Beentjesfuif in zaal Hansam met DJ Benny Boens. ‘s Avonds is er Bal Locale in zaal Hansam met optredens van Jellousy en 5napback.”

Ideeënbus

“De toegang voor alle evenementen is gratis. Bij mooi weer vindt de traditionele misviering op zondagmorgen plaats op het autoscooterkraam en nadien volgt een receptie met optreden van Bart Verhelle en de traditionele kermisbrunch. Afsluiten doen we op woensdag 11 september met de bietenstoet om 19 uur en een vuurshow om 23 uur. Handzame wordt deze week een echt feestdorp. Wie al ideeën heeft voor volgend jaar, kan zijn ei kwijt in onze ideeënbus”, klinkt het bij de enthousiaste kermisorganisatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier