Nieuw familiefestival Bougie in Staden

Pieter Bouckaert en Olivier Vangheluwe van De Wonderneming zien het al helemaal zitten. Op zondag 25 augustus hopen ze veel volk te mogen verwelkomen op hun eerste familiefestival Bougie! in het Eugeen Dermautpark. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Het jaarlijkse Kids Rommel Festival, dat de voorbije jaren telkens heel wat volk lokte naar de Rysseveldstraat in Staden, verhuist naar het Eugeen Dermautpark en wordt opgenomen in een groter geheel. De vereniging De Wonderneming organiseert er dit jaar op zondag 25 augustus voor het eerst het familiefestival Bougie!.

Enkele jaren geleden ontstond De Wonderneming vanuit het Stadense kindertheater Framboos. Het creatief collectief organiseerde de voorbije vier jaar al leuke activiteiten zoals het Kids Rommel Festival. In de omgeving van de Rysseveldstraat en de Weidestraat kregen kinderen de kans om hun overbodige spulletjes te verkopen. Het evenement werd jaar na jaar een succes.

“Naast de rommelmarkt waren er ook heel wat randactiviteiten. Het was voor ons dan ook duidelijk dat de vlag de lading niet meer dekte. Heel wat mensen dachten ook dat het om een wijkgebeuren ging, maar eigenlijk was iedereen de voorbije jaren al meer dan welkom “, vertelt Pieter Bouckaert van de Wonderneming.

Eugeen Dermautpark

De organisatoren gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging en werkten een vernieuwend concept uit. “In Staden zijn er relatief weinig familie-evenementen. Daarom kozen we ervoor om het Kids Rommel Festival om te dopen tot het familiefestival Bougie!”, gaat Olivier Vangheluwe van De Wonderneming verder.

“De eerste editie van het familiefestival vindt plaats op zondag 25 augustus. De Wonderneming verhuist hiervoor naar een nieuwe locatie. Het evenement gaat niet door in de omgeving van de Rysseveldstraat maar in het Eugeen Dermautpark. “Een ideale locatie om iets dergelijks op poten te zetten”, luidt het bij de organisatoren.

De kidsrommelmarkt, die de voorbije jaren telkens veel volk lokte, blijft gewoon behouden. Kinderen kunnen in het Eugeen Dermautpark hun overbodige spulletjes aan de man brengen. De kidsrommelmarkt start om 9 uur ‘s morgens. Inschrijven voor de rommelmarkt kan via 0476 62 85 08, via de website www.wonderneming.be of de dag zelf. Standhouders betalen vier euro.

Het mooie Eugeen Dermautpark is de ideale locatie voor zo’n familiefestival als Bougie!

“We hopen toch opnieuw een 25-tal standhouders te mogen begroeten”, aldus Pieter. Naast de kinderrommelmarkt wordt er ook heel wat randanimatie voorzien. “Het is de bedoeling dat de kinderen samen met de ouders op ontdekkingstocht gaan. Samen komen ze voor misschien gekende, maar ook minder gekende opdrachten en uitdagingen te staan. We zorgen voor theater, een knuffelbad, een selfiespiegel en ook een springkasteel ontbreekt niet.”

Café Bougie op zaterdag

Tussen het spelen door kunnen de aanwezigen aanschuiven aan een gezellige bar. Op het terrein zullen ook lokale producten verkocht worden. ‘s Middags kunnen de bezoekers van de eerste editie van het festival ook genieten van een streepje muziek. De jazzgroep Salade des Fruits zorgt vanaf 14 uur voor extra ambiance in het park.

De mensen van De Wonderneming bereiden zich op zaterdag 24 augustus al volop voor op de eerste editie van het familiefestival. “Doordat we dan eigenlijk al over de locatie beschikken, kwamen we op het idee om ook al iets op zaterdagavond te organiseren. De bar en het bijhorende terras zullen dus al op zaterdag open zijn”, vertelt Olivier. Iedereen is er vanaf 18 uur welkom voor een hapje en een drankje.

“Hopelijk kunnen we het hele weekend buiten zitten en gebruik maken van het mooie Eugeen Dermautpark. Bij slecht weer verhuizen we naar binnen. Het oude stationsgebouw staat namelijk dat weekend ook ter onze beschikking.”

Het festival is gratis. “We hopen alvast op een geslaagde editie. Het festival kan hopelijk voor heel wat kinderen een mooie afsluiter van een leuke vakantie worden.” (BF)

Info: www.wonderneming.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier