Nieuw elektrisch automerk Polestar binnenkort voor het eerst te testen in Roeselare

De nieuwe Polestar 2© Famous Relations
De nieuwe Polestar 2© Famous Relations
Redactie KW

Polestar, het nieuwe Zweedse elektrische automerk dat sinds vorige zomer te zien is op de Belgische wegen, opent van 17 tot en met 21 maart een testlocatie in Roeselare. Het merk bezoekt in totaal tien locaties verspreid over België. Zo wil Polestar de Belg laten kennismaken met nieuwe duurzame mobiliteit en de transitie naar een elektrisch wagenpark versnellen.

De wagen die consumenten kunnen testen is de Polestar 2, een elektrische performance fastback. Die is sinds vorige zomer op de Belgische wegen te zien en werd alvast positief onthaald. Zo sleepte hij de Best Car Award 2020 van AutoGids/Le Moniteur Automobile in de wacht in de categorie ‘Electric Large’.

De volledig elektrisch aangedreven wagen is beschikbaar met 300 kW (408 pk) en 660 Nm, vierwielaandrijving en een 78 kWh- batterijpakket dat een bereik van 470 km (WLTP) mogelijk maakt. Polestar 2 is ook de eerste auto ter wereld met een ingebouwd infotainmentsysteem dat wordt aangedreven door Android, met Google Assistant, Google Maps en de Google Play Store.

De aankoop van de wagen gebeurt volledig online.

Locatie: Fabriekspand, Veldstraat 59, 8800 Roeselare Van 17 tot 21 maart, tussen 9u en 18u15.

Testritten van 45 minuten www.polestar.com.

Voor de testrit krijg je een uitgebreide intro van vijftien minuten door een Polestar Product Expert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.