Nieuw elan voor bekende feestzaal ‘Vroeger en nu’ in Moorslede

Jeroen Pinket en Stefaan Lievens koesteren grootse plannen met zaal 'Vroeger en Nu'. (foto JS) © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

De bekende feestzaal ‘Vroeger en Nu’, op de hoek van de Dadizeelsestraat en de Zesde Jagersstraat, is verkocht. Nieuwe eigenaars zijn Moorsledenaar Jeroen Pinket en Roeselarenaar Stefan Lievens, bekend van jeugdhuis De Ponie. De twee openen er binnenkort een nieuwe horecazaak.

De voorbije jaren werden in zaal ‘Vroeger en Nu’ diverse feestjes georganiseerd. Traiteurzaak Geka Kaas, die het pand huurde van de voormalige eigenaars, nodigde er onder andere artiesten uit voor optredens. De zaal stond sinds enkele maanden te koop. Moorsledenaar Jeroen Pinket (35) en Roeselarenaar Stefan Lievens (47) lieten hun oog vallen op de ruime zaal. “We hebben eenzelfde idee over horeca en willen samen een zaak runnen. We waren enkele maanden op zoek toen we plots op zaal ‘Vroeger en Nu’ botsten. Het ruime pand biedt heel wat voordelen.”

De Ponie

Inmiddels hebben Stefan en Jeroen de zaal aangekocht. Afgelopen weekend startten de twee zaakvoerders met de verbouwingswerken. Zo werd de toog in de zaal al afgebroken. “We kiezen voor een totaal andere inrichting. Het podium blijft behouden. We willen graag kleine evenementen organiseren of artiesten uitnodigen voor bijvoorbeeld een try-out. Het podium kan ons dus nog een heel grote dienst bewijzen”, aldus de nieuwe eigenaars van zaal ‘Vroeger en Nu’. Zij hopen ook verenigingen naar de zaal te lokken. “We merken dat heel wat verenigingen toch op zoek zijn naar een geschikte ruimte om te vergaderen. We hopen ook daar een antwoord op te bieden.”

De grote zaak wordt de komende weken omgebouwd tot een horecazaak. Voor Stefan Lievens voelt het aan als thuiskomen. ‘Foane’ baatte 14 jaar jeugdhuis De Ponie op de hoek van de Marktplaats uit. Daar leerde hij ook Jeroen kennen. “Twaalf jaar geleden stopte ik met horeca. Tijdens mijn periode in De Ponie nam ik quasi nooit vakantie. Dat begon toch door te wegen. De voorbije jaren merkte ik wel dat ik de horeca miste.” Stefan merkt wel dat er sinds zijn vertrek uit De Ponie veel veranderd is. “Het horecaleven is hier toch serieus afgebrokkeld. Met onze nieuwe horecazaak willen we die achteruitgang stoppen.”

Lichtinval

Momenteel steken Jeroen en Stefaan volop de handen uit de mouwen om de zaak te verbouwen naar hun idee. “De nieuwe zaak zullen we onderverdelen in twee delen: een deel met veel lichtinval en een donkerder, gezelliger gedeelte. Het ene gedeelte zal vooral in de zomer meer gebruikt worden, het andere gedeelte wordt een winters gedeelte.”

Het enige minpuntje is het gebrek aan veel parking in de nabije omgeving

De twee zaakvoerders hopen om tijdens de jaarlijkse fietsmarathon hun project voor te stellen aan het grote publiek. “We beseffen maar al te goed dat nog niet alles klaar zal zijn. We zullen het interieur van het pand in verschillende fasen opbouwen. We willen ook graag een groot terras langs de voorzijde. Een nieuwe naam is er voorlopig nog niet. Die wordt wellicht binnenkort bekend gemaakt.”

Alhoewel het tweetal heel veel potentieel ziet in hun aangekochte gebouw, beseffen Stefan en Jeroen wel maar al te goed dat er ook een nadeel verbonden is aan de locatie. “Het enige minpuntje is het gebrek aan veel parking in de nabije omgeving. Daarom gaan we ook volop inzetten op fietsers met onder andere de aanleg van een laadpunt voor elektrische fietsen.” De zaakvoerders hopen ook jonge gezinnen over de vloer te krijgen en bekijken de mogelijkheid om op bepaalde dagen langs de zijkant een springkasteel te plaatsen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier