Nieuw containerpark op Briekhoek open in september

Redactie KW

De werken aan het nieuwe diftarpark op de Briekhoek zijn volop aan de gang. Het gemeentebestuur van Moorslede schat dat het recyclagepark in september zal kunnen openen.

De gemeente Moorslede heeft op dit moment twee containerparken, een in de Tuimelarestraat en een in de Nijverheidslaan in Dadizele. “Een te grote kost voor een gemeente van 11 000 inwoners”, klinkt het bij het gemeentebestuur. Daarom kocht het bestuur een perceel op de Briekhoek, recht tegenover het recyclagepark in Moorslede. “De werkzaamheden gingen vorig jaar in september van start en door het milde weer schieten die goed op. Er zijn 160 dagen voorzien en op 2 maart waren er nog maar twaalf dagen weerverlet. We denken dus dat we in september het nieuwe park kunnen openen”, zegt schepen van Milieu, Ward Gillis (PRO).

Bezoekers betalen mee

Het nieuwe recyclagepark zal werken volgens het diftarsysteem, waarbij bezoekers meebetalen in de verwerkingskost van bepaalde afvalstoffen. Zo zullen er drie afvalgroepen zijn, ingedeeld in groen, oranje en rood. De groene groep is en blijft gratis, daar kunnen inwoners terecht met hun papier, glas … De oranje groep blijft voor een gezin gratis tot 1000 kilogram. Een inwoner die bijvoorbeeld met snoeiafval naar het containerpark wil, passeert eerst de weegbrug. “Via de identiteitskaart wordt alles bijgehouden. Iemand die goed sorteert, zal nooit boven de 1000 kilogram geraken”, vertelt de schepen. De rode zone is voor het brandbaar afval en blijft vanaf de eerste kilo betalend.

De tarieven van het containerpark zullen op de gemeenteraad in april worden bepaald. Ook de openingsuren blijf onveranderd op 26 uren per week. Op vraag van vele inwoners zal het park wel op zaterdag doorlopend open zijn van 8 uur tot 16 uur. (AFM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.