Nieuw conservatieatelier voor museum Eperon d’Or

© gf
Xavier Coppens

Het museum Eperon d’Or heeft sinds kort een conservatieatelier. “Een investering die noodzakelijk is om de collectie in orde te houden”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).

“De werkruimte is opgetrokken in de bestaande depotruimte achteraan het museum. In het atelier zullen museumstukken behandeld kunnen worden”, verduidelijkt de schepen. “Eperon d’Or heeft duizenden collectiestukken, waardoor de bijkomende werkruimte geen overbodige luxe is.”

Nieuwe aanwinsten worden immers niet onmiddellijk toegevoegd aan de collectie. Ze ondergaan eerst een grondig onderzoek naar de toestand en krijgen eventueel een opfrisbeurt. Ook objecten die in bruikleen worden gegeven of in een tentoonstelling worden gebruikt, krijgen een onderhoudsbeurt”, verduidelijkt conservator Hilde Colpaert.

“In 2018 won Eperon d’Or de Onroerenderfgoedprijs. Als laureaat ontvingen we 2.500 euro en als winnaar ook nog eens 12.500 euro. Met deze middelen werd de uitbouw van het conservatieatelier gefinancierd”, besluit schepen Himpe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier