Oostendenaar Kevin Bogaerts richtte Utajiri Events op en de Youngster fuif is zijn eerste evenement. "Ik ben zelf vaak als dj aan de slag", vertelt hij. "Het viel me op hoe, telkens als ik Nederhop zoals Boef of Lil Kleine draaide, de dansvloer plots volstroomde met jongeren van een jaar of veertien. Het hele kot vliegt in de fik als je die muziek oplegt", lacht hij.

Alcoholvrij

"Vandaar kreeg ik het idee om de Youngster Party te organiseren. Voor die leeftijdsgroep is er niet echt veel ander fuifaanbod. Aangezien zij ook nog geen alcohol mogen drinken, kiezen we er voor om het event volledig alcoholvrij te maken. Je hebt helemaal geen drank nodig om je te amuseren."

Foodstandje

Nog bijzonder aan het concept is dat ouders ook welkom zijn. "De muziek is zowel voor tieners als voor ouders bedoeld. We willen iedereen aan het dansen brengen. Voor de ouders voorzien we ook een lounge waar ze rustig iets kunnen drinken en gezellig wat praten. We voorzien ook foodstandjes zoals een pastabar." Omdat het evenement alcoholvrij is, wil Kevin inzetten op lekkere alternatieven zoals versgemaakte mocktails en alcoholvrije bieren.

Als het concept aanslaat, wil Kevin Bogaerts het idee verder uitwerken en de Youngster Party op regelmatige basis organiseren. "Ik droom van één keer per maand", zegt hij. "Fuiven voor jonge tieners komen tegemoet aan een bestaande behoefte en we spelen hier graag op een kwalitatieve en verantwoorde manier op in."

De eerste Youngster Party vindt plaats op zaterdag 22 december van 15 tot 23 uur in fuifzaal Elysée, Christinastraat 18. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en 8,50 euro aan de deur. Er is ook een groepstarief beschikbaar: 55 euro voor tien tickets. Tickets zijn te koop via https://youngsterpartytickets.eventbrite.be.

(GLO)