Nieuw concept countert de crisis, Boneur brengt maaltijden aan huis

Els Viaene en Céline Desmedt blijven een onverwoestbaar duo, maar gooien het nu o ver een andere boeg. Mama Els Viaene zal vaker op de baan te zien zijn met haar bestelwagen, de keuken blijft het werkterrein van Céline. (foto Jan Stragier) © Jan Stragier
Wouter Vander Stricht

Célideux in de Oekensestraat was na vier jaar al een vaste waarde, maar in de coronacrisis herdachten dochter Céline Desmedt en mama Els Viaene hun concept. Geen feesten meer als traiteur, maar hun nieuwe ‘merk’ Boneur brengen ze straks aan huis.

Traiteurzaak Célideux staat voor Céline en Els, een dochter-moeder team dat al vier jaar samen in de potten roert in hun traiteurszaak in Sint-Eloois-Winkel. “Artisanale bereidingen en verse, pure en eerlijke ingrediënten maken al van bij de start deel uit van ons gevarieerd aanbod aan dagschotels en feestmenu’s. Maar toen kwam corona. Bubbels werden groter en dan weer kleiner, feesten mochten eerst wel en dan weer niet”, klinkt het in de Oekensestraat.

Ondernemersbloed

Vanuit hun ondernemersbloed, flexibiliteit en gezond West-Vlaams verstand bleven ze niet bij de pakken zitten en besloten ze al snel in te zetten op een veilige dagschotel-drive-in en lockdown-afhaalboxen. Een concept dat enorm in de smaak viel.

“Ons antwoord op de coronacrisis? Alle kansen grijpen om een nieuw merk én businessmodel in het leven te roepen.”

“We zagen dat het ondanks de crisis goed ging, daarom begonnen we te broeden op een nieuw concept. Wij besloten om ons aan een nieuw, coronaproof concept te wagen. Boneur by Célideux kreeg vorm. Daarmee willen we ons uitgebreid gamma van huisgemaakte gerechten via een webshop aan huis leveren.”

Artisanaal karakter

Met Boneur by Célideux investeert het duo niet alleen in een nieuw merk en nieuw businessmodel, maar ook in nieuwe verpakkingen en twee koelwagens om hun service over heel Zuid-West-Vlaanderen uit te dragen. “Hoewel we voor een nieuwe uitdaging staan, blijft onze aanpak nog steeds dezelfde. We maken geen compromissen op onze gekende kwaliteit en werkwijze. Onze slogan is niet voor niets ‘homemade happiness’, we blijven dus gewoon alles zelf doen. Van het snijden van bergen groenten, over het handmatig draaien van gehaktballetjes, tot het manueel plukken van de kippen voor onze vol-au-vent. Er heerst in onze keuken van ‘s morgens tot ‘s avonds steeds een gezellige drukte. Daar vind je trouwens geen bewaarmiddelen of kunstmatige smaakmakers, we koken altijd met verse, eerlijke en pure ingrediënten.”

Lokale producenten

En die ingrediënten halen Céline en Els bij lokale leveranciers die net als zij kwaliteit hoog in het vaandel dragen. “We werken onder andere met de producten van Duroc d’Olives voor onze stoofpotjes en we kiezen onze seizoensgroenten bij lokale telers. Als uitzondering op onze regel om alles zelf te doen, bieden we nu ook de handgedraaide top-kroketten van Madam Kroket aan. Haar originele recepten en smaaksensatie zijn echt de moeite waard.”

“Eindeloos combineren met onze creaties en bijgerechten”

Elke week bedenken wat je wil eten, kan een hele opgave zijn. Maar niet voor Céline, ze speelt met ingrediënten en creëert de meest originele smaakcombinaties. “Met groenten in de hoofdrol is het niet moeilijk om leuke variaties te bedenken. Groenten zijn zo veelzijdig en gezond. Omdat steeds meer mensen bezig zijn met wat ze eten, bieden we een assortiment op groenten gebaseerde gerechten van sauzen, crèmes en soepen. Die kan je eten als veggie gerecht, in combinatie met vlees, vis en/of noten, of als lepelhapje en pastasaus. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Suggesties op site

Maar hoe gaat dat nu allemaal praktisch in het werk. Eerst en vooral aanstippen dat het winkeltje in de Oekensestraat op zaterdag open blijft van 10 tot 15 uur. Ook in de afhaalbox kun je daar nog iets laten deponeren. Nieuw is dus dat de bestellingen aan huis worden gebracht met de twee bestelwagens die voorzien zijn van de nodige koeling. “Bedoeling is dat we een route uitstippelen waarbij iemand uit pakweg Heule weet op welke dag we bij hem of haar aan de deur passeren. We zullen dat al doende ook wat moeten leren.”

De keuze maak je via de webshop. Daar kun je kiezen uit de vertrouwde gerechten van Célideux, maar ook voor de nieuwe op groenten gebaseerde creaties van Céline. Er is ook een aanbod aan bijgerechten van vidés en puree, over frietjes en kroketten, tot quinoa en pinsa. Dat laatste is een soort focaccia waarmee je zelf allerlei combinaties kan maken. Op de site staan ook veel suggesties voor het samenstellen van gerechten. Zo krijg je er tips om ovenschotels, wraps, quiches en cannelloni te maken.

www.boneur.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier