Nieuw commissariaat van PZ Vlas binnen 18 maanden klaar

We herkennen korpschef Rino Defoor en de drie burgemeesters van PZ Vlas. © LOO
Redactie KW

Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe commissariaat van politiezone Vlas.

De zone, waartoe Kortrijk, Kuurne en Lendelede behoren, krijgt een nieuw politiekantoor in de Minister De Taeyelaan in Kortrijk. Op de site waar vroeger de campus de Rudderlaan van Hogeschool West-Vlaanderen was gevestigd.

“Sinds 6 maart is men al bezig op de werf”, aldus Vincent Van Quickenborne (Open VLD), voorzitter van het politiecollege. “De komende weken worden de gebouwen verder ontmanteld en op maandag 27 maart start dan de effectieve sloop.”

“Al tijdens de afbraakwerken beginnen de bouwwerken voor het nieuwe commissariaat”, pikt commissaris Frank Maes, projectleider voor het nieuwe commissariaat, in. “Dat kan omdat de nieuwbouw pal aan de Minister De Taeyelaan komt, terwijl de huidge gebouwen eerder in het midden van de site staan.”

Barco

Binnen een jaartje al moet het nieuwe politiekantoor, kostprijs 26 miljoen euro, wind- en waterdicht zijn. Op uiterlijk 6 september 2018 moet de nieuwbouw operationeel zijn. “Als de aannemer vertraging oploopt, zal hij een boete moeten betalen”, aldus nog Vincent Van Quickenborne.

Paradepaardje van het hightechgebouw wordt de dispatching. Barco en PZ Vlas zijn samen volop bezig met het ontwikkelen van software om de dispatchers te helpen verdachte handelingen sneller op te merken. (AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.