Nieuw comité kerstmarkt Ingelmunster

Het nieuwe comité bestaat uit onderaan v.l.n.r. Mathieu Vannieuwenhuyze, Laurens Mylle, Krist Vandesompele (Cityrun), Frederick Devolder, Eveline Vandenbulcke en Kenny Bossuyt. Rechtstaand v.l.n.r. Charlotte Lust, Nick Mestdagh, Kathy Verschoot, Sam Verhelst en Joran Bossuyt, zoontje van Kenny en Eveline. Enkel Jeroen Vantieghem en Tom Delveau ontbreken. (foto FODI) © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op vrijdag 17 december en op zaterdagavond 18 december organiseren De Bouwvrienden voor de eerste keer een Christmas After Work én een kerstmarkt. Dit nieuwe comité neemt de taken over van Team Kerstboom.

Al meerdere jaren na elkaar stond Team Kerstboom in voor de organisatie van de jaarlijkse kerstmarkt op zaterdagavond op het Marktplein. Toen ze begonnen, waren dat allemaal jonge mensen, die ondertussen al een partner vonden, niet meer naar school gaan, werken, zelf kinderen hebben, enzomeer. Team Kerstboom besloot dan maar van te zoeken naar opvolgers, die willen instaan voor de volgende uitwerking van deze kerstmarkt.

Een kleine maand geleden werd een bijeenkomst in Den Bockor gehouden, waar geïnteresseerden mochten langskomen en eventueel zich kandidaat konden stellen om de jaarlijkse kerstmarkt over te nemen. De Bouwvrienden zagen dat volledig zitten en gaan vanaf december 2021 de jaarlijkse kerstmarkt organiseren.

Aannemers

In het nieuwe comité zitten er verschillende plaatselijke aannemers: firma Verschoot, firma Bossuyt, Lamont Energietechniek, Gardenier, Tenten Vannieuwenhuyze, FD Bouw, Vloeren Mestdagh en Klou Architecten. Deze nieuwe kern dokterde niet één, maar twee avonden uit. Op vrijdagavond 17 december is er een ‘Christmas After Work’ met hapjes uit de eigen streek. Dit valt samen met de Cityrun. DJ Dennis is ook van de partij.

Het concept is een proeverij met verkoop van producten. Momenteel nemen volgende handelaars al deel: Butcher Buyse, bakkerij Nollet, Jammie Food, ’t Sloeberke, Tine en Nico (kip aan ’t spit)…

De organisatie vraagt 75 euro voor een tent en 25 euro waarborg. Op zaterdagavond 18 december is er de kerstmarkt met randanimatie, live kerstman, rodeostier, fotograaf, Studio Kontrabas… Wie deelneemt, betaalt 200 euro en 50 euro waarborg voor een tentje, inclusief één tafel en elektriciteit.

Inschrijven voor een kerstchalet of een tent is mogelijk op woensdag 27 oktober om 19.30 uur in café ’t Excuus op het Stationsplein. Info: 0475 86 02 03 (Kathy Verschoot).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.