Nieuw café in Merkem: Estaminet ‘t Gezelschap

Janus Stevens is de nieuwe uitbater van Estaminet 't Gezelschap. (foto ACK) © ACK
Redactie KW

In de Stationsstraat 1 in Merkem opende een nieuw café de deuren: Estaminet ‘t Gezelschap. Het vroegere café/tearoom Eigen Karakter kreeg een nieuwe uitbater en meteen ook een andere invulling.

Janus Stevens (37), papa van Korneel (11) en Brent (9) staat voortaan met veel enthousiasme achter de tap. Janus werkt nog als commercieel adviseur voor een agrobedrijf, maar deed al heel wat ervaring op in de horeca. Van café over discobar naar restaurant, Janus heeft het allemaal al gedaan.

‘t Gezelschap wordt niet zomaar een café maar een estaminet met smaak voor goede muziek. Er worden speciale fruitsappen en tuinsappen geserveerd en de betere sportkoffie naast een assortiment aan uitgelezen speciaalbieren. Zelfs de pils die er geschonken zal worden is een unicum in de streek.

Merkemse Croque

Samen met vrienden en familie heeft Janus alle bieren getest. De bedoeling is dat Estaminet ‘t Gezelschap een plaats wordt voor jong en oud, waar men gezellig in de zetel of aan een tafel kan genieten. Fietsers en wandelaars zijn heel zeker welkom.

Ook voor verenigingen staat de deur wijd open. Verder staat Janus open voor alle suggesties, er zijn heel wat mogelijkheden en alles is bespreekbaar. Je zal er ook van een speciale croque kunnen proeven, helemaal gemaakt met producten uit Merkem. Later volgen nog meerdere snacks op de kaart.

Vinylplaten

Janus heeft een grote collectie vinylplaten waaruit de klanten hun favoriete muziek mogen kiezen. Op ze kunnen ook hun eigen vinylplaat meebrengen. Die kan afgespeeld worden op de prachtige ouderwetse platenspeler die in het café staat.

Estaminet ‘ t Gezelschap opende op 11 januari de deuren. De officiële opening vindt plaats op zondag 2 februari. De openingsuren zijn op zaterdag van 17 tot 22 uur en op zon- en feestdagen van 13 tot 22 uur. (ACK)

Contact nemen met Janus Stevens kan via 0498 48 56 75. Estaminet ‘t Gezelschap kan je ook volgen via Facebook onder T Gezelschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier