Het gebied werd aangelegd om wateroverlastproblemen in Oostrozebeke te voorkomen en moet er onder meer voor zorgen dat bij hevige regenval de afstroom naar de Hulstebeek optimaal kan verlopen. In periodes van hevige neerslag kan een hoeveelheid van 13.000 m³ gebufferd worden. De uitvoering van het project kostte in totaal 523.298 euro en is volledig ten laste van de provincie West-Vlaanderen.

Door de aanleg van dit bufferbekken zullen er minder problemen ontstaan bij de omliggende landbouwbedrijven en een aantal woningen langs de kanaalweg en de Oostrozebekestraat.

(CLY)

Het gebied werd aangelegd om wateroverlastproblemen in Oostrozebeke te voorkomen en moet er onder meer voor zorgen dat bij hevige regenval de afstroom naar de Hulstebeek optimaal kan verlopen. In periodes van hevige neerslag kan een hoeveelheid van 13.000 m³ gebufferd worden. De uitvoering van het project kostte in totaal 523.298 euro en is volledig ten laste van de provincie West-Vlaanderen. Door de aanleg van dit bufferbekken zullen er minder problemen ontstaan bij de omliggende landbouwbedrijven en een aantal woningen langs de kanaalweg en de Oostrozebekestraat. (CLY)