https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nieuw Brugs test- en vaccinatiecentrum in leegstaande winkel op B-park

De organisatoren van het nieuwe vaccinatiecentrum. (Foto stad Brugge)
Stefan Vankerkhoven

Het testcentrum in Daverlo en het testcentrum aan het AZ Sint-Jan in Brugge sluiten dinsdagavond 14 september de deuren. Vanaf woensdag 15 september kan men voor een coronatest terecht op een nieuwe locatie: het ‘test- en vaccinatiecentrum Brugge’ in een leegstaande winkel op B-Park langs de Blankenbergsesteenweg.

Wie een coronatest wil laten afnemen kan er vanaf die dag langskomen van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur, 7 dagen op 7. Let wel, het is noodzakelijk om vooraf een afspraak te maken. Dit kan via volgende link: https://www.testcovidnwvl.be/nl.

Vaccineren in september

In de maand september is het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark elke zaterdagvoormiddag open van 9.00 tot 12.00 uur voor wie langs wil komen zonder afspraak.

“Daarna gaan de deuren van het vaccinatiecentrum in het Boudewijnpark onherroepelijk dicht en gebeurt het testen en vaccineren in het nieuw en kleinschaliger vaccinatiecentrum in B-Park”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “De datum waarop het eerste vaccin toegediend wordt in B-Park zal afhangen van de verdere vaccinatiestrategie die Vlaanderen ons oplegt. Momenteel is daar nog geen zicht op.”

B-park

HABO is de huisartsenkring van Brugge en omgeving. De hoofdtaken zijn de belangenbehartiging van huisartsen en het ondersteunen van huisartsen. Binnen die opdracht hebben zij de test- en triagecentra van Brugge op zich genomen om zo de huisartsen te ontlasten. Voor het onderzoeken van de testen is sinds het begin een uitgebreide samenwerking opgestart met zowel het AZ Sint-Lucas als het AZ Sint-Jan ziekenhuis. Het afnemen van de testen gebeurt door een groeiend team van ondertussen zo’n 50 voornamelijk zelfstandige verpleegkundigen, maar ook vrijwilligers. Samen hebben zij in de centra in Brugge sinds het begin van de coronacrisis al meer dan 72.000 testen afgenomen. Dit mee dankzij de administratieve ondersteuning van Stad Brugge.

Eerstelijnszone Brugge en Covid19-beheer

Schepen van Sociale Zaken en voorzitter Eerstelijnszone Brugge Pablo Annys stelt: “Het Covid-19 team van de Eerstelijnszone bespreekt wekelijks de stand van zaken betreffende Covid-19 vanuit diverse hoeken: ZorgAtlas, ziekenhuizen, onderwijs, WZC, mantelzorg, VAPH, bijzondere jeugdzorg, de burger… Op die manier willen we steeds de vinger aan de pols houden en bijsturen waar nodig. Indien de nood zich opdringt worden er vanuit het Covid-19 team extra overleggen met specifieke doelgroepen georganiseerd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten