Nieuw Brugs internetplatform Jong Volk zoekt creatief volk

Redactie KW

Jong Volk moet uitgroeien tot Brugge Leeft 2.0. Jarenlang bundelde Brugge Leeft evenementen voor studenten en jongeren. De gelijknamige pas gaf kortingen in handelszaken. Wekelijks kon je ook tickets voor evenementen winnen. Op die manier probeerde Brugge Leeft (party)cultuur zo dicht mogelijk bij voornoemde doelgroep te brengen.

Brugge Leeft was een initiatief van het plaatselijke stadsbestuur in samenwerking met vzw Bruges Inside Out (het jongerenmagazine dat in maart 2009 voor het eerst verscheen) en vzw Brugge Plus. Samen richtten ze zich met hun communicatie specifiek tot jongeren van 16 tot en met 24 jaar. De website van Brugge Leeft bood een overzicht van het evenementenaanbod voor lokale jongeren. Artiesten en dj’s konden er een profielpagina aanmaken en muziek delen met hun leeftijdsgenoten.

In elke Brugse hogeschool organiseerde Brugge Leeft performances om studenten kennis te laten maken met de culturele rijkdom van Die Scone. Ook bij grotere evenementen zoals Villa Bota Op Kot, A Dark Night @ Cinema Lumière en de fotowedstrijd van Brugge Studentenstad speelde Brugge Leeft een actieve en voortrekkende rol.

Wie vandaag naar www.bruggeleeft.be surft, stoot op verouderde informatie. “Er staat een nieuw onlineplatform in de steigers waarop je van alles terugvindt over jong zijn in Brugge: verhalen door plaatselijke jongeren over niet te missen events en (on)bekende plekken”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (sp.a).

Meteen lanceert hij een oproep. “Wie zint heeft om mee te werken, verhalen – in de vorm van beeld, klank of tekst – wil vertellen of met een zot project bezig is dat hij of zij wenst te delen, moet dit ons laten weten”, aldus Goderis.

Dan dien je te mailen naar luka.franck@bruggeplus.be. Bij de Brugse evenementenorganisatie is de jeugdige Luka Franck projectmedewerkster Jong Volk en The Student Village, dat je in het voormalige politiecommissariaat van Die Scone (gelegen aan de Hauwerstraat 3) vindt.

Volgende maand gaat het internetplatform voor jongeren online. Meer info op www.jongvolk.be

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier