Nieuw bestuur voor Ziekenzorg in Zwevezele

Het nieuwe bestuur van Ziekenzorg zorgt ook dit werkjaar weer voor een uitgebreide activiteitenkalender. © Foto Nele
Redactie KW

Ziekenzorg heeft een nieuw bestuur. Het team bestaat uit zes personen, die elk hun eigen taak hebben om zo de vereniging goed draaiende te houden.

Ziekenzorg Zwevezele probeert om de zieke en zorgbehoevende mensen een hart onder de riem te steken. Marie-Louise Vancompernolle van de bestuursgroep heeft wat meer uitleg over de komst van het nieuwe bestuur : “Bij Ziekenzorg komen er veel zieke mensen langs en mensen die veel zorg nodig hebben. Daarnaast hebben we de vele vrijwilligers die de zieke mensen helpen en steunen.”

“Het gebeurt heel vaak dat er leden zijn van de groep Okra die naar Ziekenzorg komen. Vaak kunnen ze niet meer gaan naar de activiteiten van Okra omdat ze te ziek of zorgbehoevend zijn. Bij Ziekenzorg zijn ze zeker welkom en wij proberen hen zo goed mogelijk op te vangen.”

Ruim aanbod

Het jaarprogramma is heel gevarieerd en de keuze aan activiteiten is uitgebreid. “Wij bieden een waaier van activiteiten aan om het sociaal isolement van de zieke mens te doorbreken. We zijn een luisterend oor en begeleiden hen tijdens de activiteit. Ieder bestuurslid heeft zijn eigen taak waardoor alles goed draaiende blijft. We starten het nieuwe jaar telkens met een nieuwjaarsdrink. Dat is altijd leuk meegenomen en zo nemen we ook een goede start van het nieuwe jaar.”

“De creamomenten zijn populair. We maken ook uitstappen met de nodige zorg en gaan op bedevaart en pikken af en toe een voorstelling mee. Binnenkort brengen we een bezoekje aan het toneel van ‘t Plezant Kliekske. Naast dit alles brengen wij de zieke mensen die hun thuis kunnen verlaten een bezoekje. Deze mensen kijken daar telkens naar uit.”

De nieuwe bestuursploeg bestaat uit Roos Vandewoestyne, Anneke Segaert, Rita Vanhoorne (medevoorzitter), Geert David (secretaris en penningmeester), Rika Persyn (voorzitster) en Marie- Louise Vancompernolle.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.