Nieuw bestuur voor de Torhoutse duivenvereniging Gans Alleen

Achteraan v.l.n.r. Stefaan Vanthorre, Eric Descheemaeker, Hans Vervaecke en Rik Fraeyman en vooraan Michel Scheldeman en Johan Hessels. © Foto JS
Johan Sabbe

Een kleine drie maanden geleden, op 7 september, is Johan De Ruwe uit de Koningsdreef op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was sinds vele jaren voorzitter van duivenvereniging Gans Alleen en even zag het er beroerd uit voor de club. Maar zopas werd een nieuw bestuur gevormd.

Johans levenswerk gaat dus niet verloren. Het bestuur van de vereniging, die haar lokaal in café Heidelberg in de Kasteelstraat blijft behouden, bestaat vanaf Nieuwjaar uit voorzitter Johan Hessels, ondervoorzitter Stefaan Vanthorre, secretaris Rik Fraeyman, penningmeester Hans Vervaecke, tweede secretaris Eric Descheemaecker en tweede penningmeester Michel Scheldeman. Die zes mannen worden bijgestaan door de ijverige medewerkers Josiane Van Eenoo, Dirk Dezutter en Liliane Ramon.

“Na het overlijden van voorzitter Johan De Ruwe ging het gerucht dat Gans Alleen zou ophouden te bestaan”, zegt Johan Hessels. “Maar daar is dus niets van aan. Ons nieuwe bestuur werd tijdens de algemene vergadering met groot enthousiasme door de leden onthaald. Het aantal duivenliefhebbers daalt in België weliswaar sterk, maar hoe dan ook worden er nog veel ringen verkocht. Het voorbije seizoen werden er zelfs meer wedstrijdduiven ingekorfd dan het jaar daarvoor. We zorgen met onze club voor wekelijkse wedstrijdvluchten met tal van waardevolle prijzen. We richten ons vooral op duivenmelkers die zich op de snelheidsvluchten focussen. Met dank aan wie zich voor Gans Alleen inzet!”

www.gansalleentorhout.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier